20 / 05 / 2024

TOBB ve UND ortak şirket kurdu!

TOBB ve UND ortak şirket kurdu!

TOBB ile UND lojistik sektörü için güçlerini birleştirme kararı aldı.Bu çerçevede 4 milyon sermayeyle 'TOBB UND Lojistik Yatırım A.şž 'unvanlı bir şirket kuruldu.Bu şirkette TOBB ve UND eşit paya sahip



Türkiye, üretimin merkezi Asya ile zengin Avrupa'yı birbirine bağlayan bir köprü konumunda.Tarihi İpek Yolu güzergahının üzerinde. Bu coğrafi özelliğimiz özellikle lojistik sektörü için hayati önem taşıyor. Malum, 2023 yılı için ihracat hedefimiz 500 milyar dolar.

En az bu kadar da ithalat olursa 1 trilyon dolarlık bir ticaret söz konusu olacak.Tabii böylesine bir dış ticaret için sadece üretmek yetmeyecek.Üretilen malların pazarlara ulaşması için de önemli bir lojistik alt yapısı gerekiyor. İş dünyasıda bunun farkında. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ile UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği)lojistik sektörü için güçlerini birleştirme kararı aldı.bu çerçevede 4 milyon sermayeyle 'TOBB UND Lojistik Yatırım A.şž ' unvanlı bir şirket kuruldu. bu şirkette TOBB ve UND eşit paya sahip.

Hatırlanacağı üzere TOBB ve UND, daha önce gümrük kapılarının yenilenmesi için ayrı ayrı girişimlerde bulunmuştu. Bu kez iki kurum ortak hareket ediyor. Yeni kurulan şirkette TOBB'u Halim Mete, UND'yi ise Tamer Dinçşahin temsil ediyor. UND Başkanı Tamer Dinçşahin, şirketin ilk toplantısını bu hafta içinde yapacağını ve yatırımlar için yol haritasını çıkaracağını söylüyor:'TOBB ve UND'nin aynı alanda yatırımları var. Lojistikte TOBB ile ortak hareket edeceğiz. Gümrük kapılarının modernizasyonunu yapıyoruz. Ortak Transit Rejimi'nin uygulanmasında birlikte hareket edeceğiz. Lojistik köyleri kurulacak. Orada da ortak hareket edeceğiz. Yatırımları ortak yapıp güçlerimizi birleştireceğiz. Gümrük kapılarını birlikte yapacağız. 2023 yılına dönük ciddi hedefler var. Bu hedefler için lojistik alt yapısını kuracağız.' şeklinde belirtti.

PARA


Geri Dön