27 / 04 / 2024

Tofaş açıkladı! Tofaş üretim bakım ve envanter sayımı molası verdi...

Tofaş açıkladı! Tofaş üretim bakım ve envanter sayımı molası verdi...

Tofaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, sene sonu envanter sayımı ve bakım çalışmaları nedeni ile 27 Aralık 2023 - 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurdu. İşte haberin detayları...



Tofaş Türk Otomobil fabrikası, envanter sayımı ve bakım çalışmaları nedeni ile üretime ara veriyor. Firma tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama kapsamında üretim 14 Ocak 2024 tarihinde yeniden başlayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada, "Markamız Bursa Fabrikasında yılsonu envanter sayımı ve üretim hatlarında yapılacak planlı bakım çalışmaları sebebi ile 27 Aralık 2023 - 14 Ocak 2024 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verilecektir. Fabrikamız 15 Ocak 2024 Pazartesi günü üretime başlayacaktır." diye belirtildi.

TOFAŞ FABRİKASI HAKKINDA

Tofaş'tan önemli bir anlaşma geldiği duyurulmuştu. Buna göre, Tofaş, Stellantis'in PSA kanadındaki markaların Türkiye temsilciliğini yapacağı kaydedildi. Bugün imzalanan anlaşma ile Tofaş, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin Türkiye sermayesinin tamamını aldı. Devir bedeli 400 milyon Euro olarak gerçekleşti.

TOFAŞ ÜRETİM YAPIYOR MU?

Genel Merkezi İstanbul'da olan Tofaş, üretim faaliyetlerini 350.000 m²'si kapalı, yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu Bursa'daki fabrikasında gerçekleştirmektedir.

Tofaş açıkladı! Tofaş üretim bakım ve envanter sayımı molası verdi...

TOFAŞ 2023 HANGİ ÜLKEDE ÜRETİLİYOR?

Tofaş, Doğan, Şahin Tutkunlarına Müjde! Bu Modellerin sıfır, Tofaş Şahin otomobiller, 10 yılı aşkın bir süre Mısır ve Etiyopya'da üretilmeye devam etti. 2009 yılında Mısır, 2017 yılından sonra ise Etiyopya; Tofaş Şahin otomobillerin üretimine son verdiğini açıklamıştı. En son haberlere göre Etiyopya, 2023 yılında tekrar sıfır Tofaş Şahin üretimine başlayacağını kaydedildi.

TÜRKİYE'DE EN FAZLA HANGİ MARKA ARAÇLAR VAR?

Türkiye'de En Çok Satan Araba Markaları şöyle; ODD'nin Türkiye'de en çok satan araba markaları raporuna göre, 2022 Temmuz ayında binek ve hafif ticari satışlarında toplamda 13 bin 680 adetle Fiat zirvede yer almakta. Fiat'ı, 5 bin 411 adet satış ile Volkswagen takip ediyor. Üçüncü sırada ise 4 bin 530 adet binek ve hafif ticari araç satışı ile Ford bulunduğu kaydedildi.

 


Geri Dön