Otomobil

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar...  Tofaş ve Ford'un Türkiye fişini çektiği ileri sürüldü

Otomotiv sektörünün iki büyük firması Tofaş ve Ford Otosan,  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford'un Türkiye fişini çektiği ileri sürüldü. 

 

TOFAŞ VE FORS TÜRKİYE FİŞİNİ ÇEKTİ

Otomotiv sektörünün iki büyük firması Tofaş ile Ford, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada Türkiye'deki üretimlerine ara vereceklerini belirtti. İki büyük markadan yapılan açıklamada nedenin çip krizi olmadığına dikkat çekildi. 

Peki Tofaş ile Ford Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hangi açıklamayı yaptı? Tofaş ile Ford konuyla ilgili açıklamada hangi ifadelere yer verdi?

Teknolojioku'dan Bahar Vatansever'in haberine göre; Tofaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada Bursa fabrikasında 8-21 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı ile planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verdiğini duyurdu. 

Tofaş'tan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Bursa fabrikasında 08.08.2022 – 21.08.2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup, fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir."

 

Ford'dan ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklama şu şekilde oldu: 

"Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir."

TOYOTA DA DUYURDU 

Ford ve Tofaş'ın ardından Toyota da Sakarya'daki fabrikasında üretime ara vereceğini açıkladı. Üretim, ihracat, istihdam ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine istikrarlı bir şekilde katma değer sunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den de milyonlarca kişiyi şaşırtan bi açıklama geldi. 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim faaliyetlerini sürdürdüğü Sakarya’daki fabrikasında planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle 1-14 Ağustos tarihleri arasında üretimine kısa süreli şekilde ara verdiğini duyurdu.

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Otomobil fiyatları uçmuşken iki otomobil devi de Türkiye'de üretime ara verdi!

TOGG’u yollarda göreceğimiz tarih belli oldu! Ne zaman TOGG satın almaya başlayabiliriz! Elinizi çabuk tutun