Ekonomi

Tofaş temettü ödemelerinde son dakika! Temettü ödemeleri ne zaman yatırılacak? Hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın!

Yatırımcılar Tofaş temettü ödemeleri ile ilgili detaylar hakkında araştırma yapıyor. Peki Tofaş temettü ödemeleri ne zaman yatırılacak?Paylaşılan detaylara göre, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen karar geldi. Paylaşılan detaylara göre, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) ödeme kararı aldı.

Şimdi yatırımcılar Tofaş temettü ödemeleri ile ilgili detaylar hakkında araştırma yapıyor. Peki Tofaş temettü ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen Borsa İstanbul (BİST) endeksinde yatırımcıları ilgilendiren açıklamalar da adeta peş peşe yapılmaya başlandı. Verilen detaylara göre, Temettü dağıtımı ile ünlü bazı şirketlerin bu sene hissedarlarına kar payı vermeyeceğini açıklamasından sonra borsa yatırımcıları için de kritik bir sürece girilmişti. Verilen bilgiye göre konu ile ilgili son açıklama Tofaş Türk Otomobil Fabrikası’ndan gelirken temettü dağıtma kararı hissedarları da oldukça sevindirdi.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada önemli ifadeler yer aldı. Söz konusu açıklamaya göre Tofaş hissedarlarına 23 Mart 2023 tarihinde ödenmek üzere hisse başı brüt 6,00 Türk Lirası net 5,40 temettü dağıtacağını duyurdu. Tofaş hissesine sahip ortaklar toplamda 3 milyar TL nakit temettü ödemesinden faydalanabilecek.

 

TOFAŞ TEMETTÜ DAĞITACAĞINI AÇIKLADI

TGRT Haber'deki habere göre, Borsa İstanbul’da listelenen köklü şirketlere yatırım yapmak isteyenler, bir yandan da temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yatırımcılarına her sene belirli dönemlerde kar payı ödemesi yapan firmalar arasına Tofaş da katıldı. Konu ile ilgili olarak  verilen bilgiye göre, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ tarafından KAP’a yapılan bildirimde 23 Mart tarihinde hissedarlara temettü dağıtılacağı açıklamasında

KAP açıklamasının detaylarına bakıldığında açıklamada “Net dönem kârından, Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Şirketimiz Ana Sözleşmesi hükümleri ile Kâr Dağıtım Politikasına uygun olarak, yasal yükümlülükler düşüldükten sonra, Ortaklarımıza brüt yüzde 600,00 oranında toplam 3.000.000.000 TL nakit temettü ödenmesine karar verildi” ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklama sonrası Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde ve Tofaş’ın hisse senedi fiyatlarında da hareketlilik artmıştı.

23 MART TARİHİNDE ÖDEME YAPACAK

Tofaş’ın temettü dağıtma kararı alması borsa yatırımcılarını da oldukça heyecanlandırdı. KAP açıklamasında ayrıca 2022 yılı konsolide Bilanço ve Gelir Tablosu'na göre şirketin 2022 yılı ana ortaklığa ait net dönem kârının 8.562.191.000 TL olduğu da kaydedildi. Ayrıca yine verilen detaylara göre, temettü veren şirketler yatırımcısını yakından ilgilendiren açıklamada “Dönem içinde sosyal yardım amacıyla vakıf ve derneklere yapılan bağış ve yardımların tutarı ise 21.028.679 TL'dir.” ifadeleri de yer aldı.

Temettü verecek şirketler resmen tek tek açıklandı! İşte peş peşe açıklanan o şirketler ve temettü tutarları! Kaçırmayın

Ereğli'den son dakika temettü kararı! Duyan şok oldu!

10 TL ve üzeri temettü veren şirketler peş peşe açıklandı! İşte para saçacak o şirketler! Hemen bakın!