25 / 07 / 2024

TOGEM 5 yılda 60 derslik, 12 gezici anaokulu kurdu!

TOGEM 5 yılda 60 derslik, 12 gezici anaokulu kurdu!

Üsküdar Belediyesi tarafindan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), ilçe  sınırlarını aşarak ülke çapında sosyal dayanışma projesine dönüştü


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


 Üsküdar Belediyesi tarafindan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), ilçe  sınırlarını aşarak ülke çapında sosyal dayanışma projesine dönüştü. Muhtaçların yaşam kalitesini yükselterek ihtiyaçlarını gidermek, toplumsal dayanışma ve gelişmeyi artırmak, sosyal güvenlikten yoksun kimselere maddi ve manevi destek sağlamak ve eğitim almakta güçlük çeken çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla 2005'ten bu yana hizmet veren TOGEM, birçok alanda kalıcı esere imza attı.

BU şžEHRİN BİR KALBİ VAR
Yardım etmek isteyen üe yardıma ihtiyacı olanları biraraya getiren TOGEM, çalışmalarında önceliğini okul öncesi eğitim kurumu olmayan bölgelere verirken, Gezici Anaokulu Projesı'ni yürürlüğe soktu. Dar gelirli ailelerin yüklerini azaltarak ilköğretim ve lise çağındaki çocuklara da karşılıksız burs veren TOGEM'in hizmet parolası ise 'Bu şehrin bir kalbi var' oldu.

Üsküdar Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla 2006 üe 2010 arasında bine yakın çocuğa okul öncesi eğitim sağlayan TOGEM, 45 okul öncesi eğitim biriminde, toplam 60 derslik üe 12 gezici anaokulunu milli eğitimin hizmetine sundu. Üsküdarlı hayırseverlerin kuşanmadıkları eşya ve gıysüeri titiz bir çalışma sonrası yemleyerek ihtiyaç sahiplerine hediye eden TOGEM, evlilik hazırlığı yapan yoksul gençlerin evlerini, sponsor firmalarla birlikte kurdu. TOGEM, genç çiftlerin gerektiğinde gelirüik dahü bütün ihtiyaçlarını karşüayan önemli bir merkez haline geldi.

131 KADINA SERTİFİKA
Başkanlığım Saadet Gülbaran'm yaptığı TOGEM, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman, şžanlıurfa ve Mardin'de binlerce küçük çocuğa giyecek, kitap, kırtasiye ve yiyecek yardımı yaptıktan sonra 2010'un başında kadınlara yönelik eğitim ve meslek edindirme çalışmalarına başladı. TOGEM, kadınlar için sağlık, aüe içi üetişim ve çocuk eğitimi üe ügfli seminerler düzenledi. Eğitilmiş Yardımcı Kadın kursları üe evlere yardımcı olarak giden kadınlara; ev temizliği, eşya bakımı, ilk yardım ve üetişim konusunda eğitim verdi. Kurs sonunda sınavı kazanan 131 kadın Müh Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandı. SABAH METROPOL


Geri Dön