25 / 07 / 2024

TOGEMin Siirtte yaptırdığı anaokulu törenle açıldı!

TOGEMin Siirtte yaptırdığı anaokulu törenle açıldı!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’in himayesinde 2005 yılında kurulan ve başkanlığını Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran’ın yürüttüğü TOGEM’in (Toplumsal Gelişim Merkezi) Siirt’


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Siirtli işadamı Özen Kuzu tarafından Mehmet Süer İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan ve Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven’in katıldığı anaokulunun açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker’in daveti üzerine geldiğini söyleyen BDP’li Belediye Başkanı Selim Sadak, protokol konuşmasına çağrılmadı. Ancak Saadet Gülbaran, BDP’li Sadak’ın yanına giderek, anaokulunun açılışını birlikte yapmayı teklif etti. Gülbaran’ın jestine karşılık veren Sadak, protokolle birlikte anaokulunun açılış kurdelesini kesti. Açılışta konuşan TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden merkezin İstanbul, Siirt, Osmaniye, Van, Iğdır ve Adıyaman’da 12 modern donanımlı gezici anaokulu ile İstanbul, Şanlıurfa, Keşan, Osmaniye, Mardin, Siirt, Malkara, Sivas, Adıyaman’da 60 kalıcı okul öncesi eğitim birimleriyle Türkiye’nin her yerinde çocuklara eğitim verdiğini söyledi. Gülbaran daha sonra Siirt’e kalıcı anaokulu ve 500 çocuğa bayramlık hediye etti.

Çocuklarımız gözbebeğimiz

SİİRT Belediye Başkanı Selim Sadak da, eğitimin sözkonusu olduğu yerde siyasetin yeri olmadığını ve okul açılışı nedeniyle birkaç gün önce okula giden yolun asfaltladığını söyledi. Sadak, “Çocuklar bu ülkenin gözbebeği. Gerçek barışın temelinin atıldığı yerler anaokullarıdır” diyerek, Saadet Gülbaran’a Siirt’e kazandırdığı anaokulu için teşekkür etti. Sadak ve Gülbaran anaokulundaki çocuklarla da yakından ilgilendi.
Hürriyet/Fatma AKSU


Geri Dön