28 / 04 / 2024

TOGG açıkladı! 2030 yılına kadar 1 milyon araç üretilecek!

TOGG açıkladı! 2030 yılına kadar 1 milyon araç üretilecek!

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobili Togg’da 2030'a kadar 5 farklı modelde 1 milyon araç üretmek istediklerini söyledi. 



TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Togg alt markaları Trugo ve Trumore'la beraber akıllı ve bağlantılı otomobiller etrafında oluşturduğu ekosistem dâhilinde yeni teknolojiler ile birlikte fark yaratacak hizmetler, kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 

T10X'e İLGİ ÇOK YOĞUN

Togg’un 2030 senesi sonuna kadar 1 milyon üretim hedefini de kaydeden Karakaş, C segmentindeki ilk akıllı cihaz olan T10X'in pazara sunulmasının ardından gördüğü yoğun ilgi ve talepten duydukları memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, Karakaş, "C segmentindeki Sedan ve C-X Coupe modellerini üretim sırasına alacağız. B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılması ile aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. 2030 yılıına kadar beş farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; TOGG CEO'su Karakaş, 2023 yılında üretim olarak verimli biryıl olduğunu ifade ederek, T10X modeli için alınan 177 bin ön siparişin de kendileri için memnuniyet ve gurur verici olduğunu söyledi. 

TOGG açıkladı! 2030 yılına kadar 1 milyon araç üretilecek!

Karakaş, ayrıca, "Üretim planımızı 18 binden 20 bine çıkardık ve 20 bine yakın aracı sorunsuz şekilde teslim ettik. 2024 yılı itibari ile Truemore uygulamasından herkesin kurasız çekilişsiz ulaşabileceği bir süreci tamamladık.

Hatta öyle ki Türkiye'de bu yıl ocak ayında satılan her iki elektrikli otomobilden birisi Togg oldu. Otomobil pazarına sıfırdan giren bir girişim grubu olarak baktığımızda geleceğe emin adımlar ile bakmak adına bu çok önemli ve değerli bir başarı ve pazar payı oluşturduk." ifadelerini kullandı. 

T10F’i 2025 YILINDA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Yapılan açıklamada kapsamında, Karakaş, T10F olarak belirtilen fastback modelinin piyasaya çıkış tarihi  olarak 2025 yılını kaydetti.  "Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback modeli olan ikinci akıllı cihazımızı ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan  dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2024'te tanıtmıştık. Bizim amacımız 2025 senesinin Mart ve Nisan ayında sertifikasyon süreçleri tamamlandıktan sonra pazara sunmak olacak.  T10F’i 2025 senesinde öncelikle Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımız ,le  buluşturacağız." dedi. 

Togg T10X'in siparişleri 20 Ocak’ta başlayacak...

TOGG'un yeni modeli T10F görücüye çıktı...

Togg, 2024 senesi için sipariş takvimini açıkladı...

TOGG, 19 bin 583 T10X'i sahiplerine teslim etti...


Geri Dön