Otomobil

TOGG araba siparişi nasıl verilir?

TOGG gündemde olan konulardan bir tanesi. TOGG hakkında pek çok husus merak ediliyor. Özellikle nasıl sipariş verileceği hakkında pek çok soru yöneltiliyor. İşte sorulan soruların yanıtları!TOGG’un yapımında ve daha sonraki aşamalarında yer alan kilit kişiler, Gürcan Karakaş (CEO) Sergio Rocha (COO)

TOGG’UN YÜZDE KAÇI DEVLETİN?

Kuruluş, 25 Haziran 2018 yılı, TOGG’un genel merkezi, Gebze, Kocaeli’nde bulunuyor. TOGG’un yapımında ve daha sonraki aşamalarında yer alan kilit kişiler, Gürcan Karakaş (CEO) Sergio Rocha (COO). TOGG sahipleri ise, Anadolu Grubu (yüzde 23) BMC (yüzde 23) Turkcell (yüzde 23) Zorlu Holding (yüzde 23) TOBB (yüzde 8).

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOGG ARABA SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

TOGG’un nasıl sipariş verileceği önemli konulardan biri. TOGG siparişine dair henüz net bir bilgi verilmedi. Türk tip onayı ve Avrupa tip onayı almak için teste gidecek. TOGG'un Mayıs 2023'de satışa sunulması bekleniyor. 

TOGG FİYATI NE KADAR?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bazı açıklamalarda bulundu. TOGG’un fiyatının ne kadar olacağı araştırılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, otomobillerin seri üretim tarihini de açıkladı. Diğer yandan Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile TOGG'un fiyatının ne kadar olacağını da duyurmuştu.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank herkesin merakla beklediği o açıklamaları yaptı. Fiyatının açıklanması merakla beklenen Togg'a ilişkin konuşan Bakan Varank, otomobilin seri üretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını dile getiren ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere göre ucuz olacak" diye konuştu.

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç olacağını düşünüyoruz" dedi. ÖTV dilimine göre hesaplandığında TOGG'un C-segment ve SUV modelinin 900 bin lira gibi bir rakam olacağı düşünülüyor. Ekim ayı itibariyle seri üretime geçilmesi planlanan TOGG, satışa Mart 2023 yılında çıkacak.

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’un fabrikası ne durumda? TOGG fabrikası Gemlik'te nerede?

Avrupa’nın en çok satan otomobili belli oldu!

Benzin ve motorine indirim mi gelecek? İşte 28 Ekim Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!