Otomobil

TOGG banttan iniyor! İşte fiyatı...

Türkiye’nin otomobili TOGG üretim bandından inecek. TOGG SUV, Sedan, Hatchback fiyatları ne kadar olacak? İşte yanıtı... Elektrikli bir otomobilden ziyade akıllı otomobil olarak satılacak ve otonom sürüş özellikleriyle dikkat çekecek yerli otomobil TOGG için heyecan hat safhada

TOGG fiyat listesi 2023! TOGG SUV, Sedan, Hatchback fiyatları şimdiden araştırılıyor. Elektrikli bir otomobilden ziyade akıllı otomobil olarak satılacak ve otonom sürüş özellikleriyle dikkat çekecek yerli otomobil TOGG için heyecan hat safhada. Aracın üretim bandından indirilmesiyle birlikte 2023 Mart’tan itibaren C-SUV modeller satışa çıkarılacak. Sertifikasyon süreçlerinden sonra diğer modeller satışa sürülecek.

TOGG FİYAT LİSTESİ 2023
TOGG fiyatları henüz açıklanmış değil. Türkiye’nin Otomobili’nde fiyatların C sınıfı SUV emsalleriyle aynı olacağı ifade edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; TOGG’un fiyatı hakkında şu açıklamada bulunmuştu:

“Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı.”

Hesaplara göre; 2023 yılında yollarda olacak yerli otomobilin fiyatının 800 bin ile 1 milyon TL arasında olması bekleniyor. TOGG’un ilk üretimi C SUV modelinde olacak. Ardından Sedan ve Hatchback modelleri satışa çıkacak. TOGG için ilk etapta 17-18 bin araç üretilmesi hedefleniyor.

SUV model araçlar, Hyundai, Opel, Nissan, Kia gibi birçok otomotiv şirketi tarafından üretiliyor. Genellikle donanımlarına, motor güçlerine, benzinli-dizel ayrımlarına göre SUV marka araçların fiyatları 1 milyon TL’ye yaklaşıyor.

EURO CİNSİNDEN NE KADAR OLACAK?
İlk etapta 280 adet üretilecek C-Segment SUV modelinin satış bedelinin 60 ila 70 bin Euro arasında değişmesi bekleniyor. 29 Ekim’de açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Gemlik fabrikasında bugüne kadar 100 araç üretildiği öğrenildi. Üretilen bu araçların güvenlik kontrolleri gereği yeniden sökümü yapılırken; ikinci 100 adet üretilen araçlar devlet kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.

C SINIFI SUV ARAÇLAR HANGİLERİ?
Ford Focus HB

Honda Civic HB

Seat Leon

Peugeot 308

Renault Megane

Hyundai i30

Citroen C4

Opel Astra HB

Toyota Auris

Volvo C30

25 DAKİKADA ŞARJ OLACAK
Bataryaları da Gemlik fabrikasında üretilecek CSUV modelin 81 ilde yaklaşık 800 ayrı noktada kurulan yüksek hızlı şarj özelliği olan trugolarda 25 dakika gibi bir sürede şarj olup yüzde 80'lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gitmesi hedefleniyor.

Endüstri 4.0'a yönelik akıllı sistemlerin kullanıldığı otomobil sadece elektrikli bir otomobilden ziyade otonom sürüş özellikleri uzaktan kontrol özellikleriyle akıllı bir otomobil olarak satılacak. 200 ve 400 beygir 2 farklı güç sunacak olan CSUV TOGG'lar seçime göre 0 dan 100 kilometreye 7.6 ve 4.8 saniye gibi sürelerde ulaşacaklar.

 TOGG'un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan logosu gibi renklerinin de bir anlamı olacak.