Otomobil

TOGG başvuru nasıl yapılır?

TOGG’un ilk modeli üretim bandından indi. Bu haber üzerine vatandaşlar, “TOGG başvuru nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte detaylar!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki C-SUV ile tören alanına geldi

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihazı C-SUV, seri üretim bandından indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki C-SUV ile tören alanına geldi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Seri üretim bandından indirip huzurlarınıza çıkardığımız ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz" dedi.

TOGG başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar!

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç olacağını düşünüyoruz" dedi. ÖTV dilimine göre hesaplandığında TOGG'un C-segment ve SUV modelinin 900 bin lira gibi bir rakam olacağı düşünülüyor. Ekim ayı itibariyle seri üretime geçilmesi planlanan TOGG, satışa Mart 2023 yılında çıkacak.

İşte diğer araştırılan detaylar…

TOGG BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOGG başvurusunu şu şekilde yapabilirsiniz; İlk olarak Muallimköy Mahallesi Deniz Caddesi No:143/1 41400 Gebze/Kocaeli adresine bizzat veya posta yoluyla başvuruda bulunulabilir. İkinci bir yol olarak da turkiyeninotomobili@hs01.kep.tr adresine başvuru formu gönderilmek suretiyle başvuru yapılabilir.

TOGG’UN YÜZDE KAÇI DEVLETİN?

TOGG’un yapımında ve daha sonraki aşamalarında yer alan önemli kişiler, Gürcan Karakaş (CEO) Sergio Rocha (COO). TOGG sahipleri ise, Anadolu Grubu (yüzde 23) BMC (yüzde 23) Turkcell (yüzde 23) Zorlu Holding (yüzde 23) TOBB (yüzde 8) yüzdeliklere sahipler.

TOGG ARABA SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

TOGG’un nasıl sipariş verileceği önemli konulardan biri. TOGG siparişine dair henüz net bir bilgi verilmedi. Türk tip onayı ve Avrupa tip onayı almak için teste gidecek. TOGG'un Mayıs 2023'de satışa sunulması bekleniyor. 

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank herkesin merakla beklediği o açıklamaları yaptı. Fiyatının açıklanması merakla beklenen Togg'a ilişkin konuşan Bakan Varank, otomobilin seri üretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını dile getiren ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere göre ucuz olacak" diye konuştu.

TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir?

TOKİ kime çıkar?

TOKİ 3+1 peşinat ne kadar 2022?