Otomobil

TOGG etkisi! Türkiye'de elektrikli otomobil satışları yüzde 172 arttı!

Elektrikli otomobil satışları dünyada yüzde 70 artarken Türkiye'de bu oran yüzde 172 oldu. Peki Yerli otomobil Togg’un yollara çıkmasının ardından elektrikli otomobil satışlarında bir artış olur mu? Diğer otomobil üreticileri de rekabet edebilmek adına satış fiyatlarını TOGG’a göre belirler mi? İşteTürkiye'de ise bu oran yüzde 172 ile zirve yaptı

Yayımlanan bir rapora göre  yüksek enerji fiyatlarına ve jeopolitik gerginliklere rağmen, bataryalı elektrikli araç satışları dünya üzeribde yıllık bazda yüzde 70 artış gösterdi. Türkiye'de ise bu oran yüzde 172 ile zirve yaptı. Peki elektrikli otomobil satışında yaşanan bu artışta Togg'un etkisi ne? İşte detaylar...

 

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel pazardaki son durumu Milliyet'e anlattı. Ertemel şöyle konuştu:

“Dünyada elektrikli araö dönüşümü önemli bir trend yarattı. Son teknoloji ile sunduğu farklılıklar, çevreye olan faydaları, karbon salınımını düşürmesi ve sağladığı keyifli sürüş, markaların elektrikli otomobile her zamankinden daha çok ilgi göstermesi gibi nedenlerle son dönemlerde tüketiciler tarafından oldukça tercih ediliyor.

"TOGG DİKKATLERİ BU ALANA ÇEKTİ" 

Türkiye'de elektrikli otomobile olan yönelimin dünya geneline göre daha çok olmasının nedenlerinden şüphesiz en önemlilerinden birisi de yerli otomobilimiz Togg'un dikkatleri bu alana çekmesi. 

TÜRKİYE BU DÖNÜŞÜME HAZIR MI?

Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında özellikle şarj istasyonları anlamında henüz olmamız gereken noktaya gelemedik. Öte yandan elektrikli otomobil sayısı da Avrupa ülkelerine göre daha düşük sayıda yer alıyor.

Dolayısıyla bu noktada problemler yaşamıyoruz. Gelecekte yeni elektrikli araçların trafikte olacağı ve 20 bin TOGG’un bu sene içerisinde sahiplerine teslim edileceği düşünülürse, özellikle şarj noktasında önemli adımların atılmasına gerek duyulacaktır. 

Şarj ağının yaygınlaştırılması için çalışmalar sürmektedir.
 

Yerli otomobil TOGG’un piyasaya girmesinin ardından elektrikli araç satışlarında bir yükseliş oldu mu?

Seri üretim sürecinde arzda aksaklıklar yaşanmadığı sürece, TOGG sunduğu yüksek teknoloji ve fiyat avantajı ile en çok satılan otomobiller arasında yerini alacaktır. Sadece TOGG elektrikli otomobil satış adetlerini önemli ölçüde değiştirebilir.

Diğer markalar da rekabet edebilmek için satış rakamlarını TOGG’a göre belirler mi?

Fiyat noktasında yerli üretim olması her daim ciddi bir avantaj olacak. Piyasa dengelerini değiştirebilecek girişimler Çin markaları. Geçtiğimiz günlerde Çin menşeli markalara yüzde 50 ilave vergi eklendi.

Benzer bir karar yüksek ihtimal yakın zamanda Avrupa ülkelerinde de uygulanacaktır. Özellikle Avrupa markalarının fiyatlarını TOGG kadar düşük tutabileceğini tahmin etmiyoruz. Bu noktada Çin markaları daha rekabetçi durumdalar. Fakat yerli olması ve teknolojisi nedeniyle TOGG satış adetlerinde bir adım daha önde yer alacaktır."

2023 model Renault Toros satışa çıkıyor! Fiyatını duyunca şoke olacaksınız!...

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Toyota RAV4 Hybrid'e Nisan zammı! Fiyatlar bir kez daha değişti! Peki Toyota RAV4 Hybrid kaç TL oldu?