Otomobil

TOGG fiyatı ne zaman açıklanacak? TOGG en fazla kaç basar?

TOGG hakkında sorular sorulmaya devam ediliyor. Özellikle TOGG fiyatı ne zaman açıklanacak? TOGG en fazla kaç basar? soruları merakla araştırılıyor. İşte detaylar!Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan TOGG'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde açılış töreni düzenlendi

TOGG FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerli otomobil TOGG hakkında pek soru sorulmaktadır. Türkiye'nin vizyon projeleri arasında yer alan TOGG'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde açılış töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg'un fiyatının, ön satışın başladığı şubat ayında açıklanacağını açıkladı. Togg'dan gelen açıklamada, daha önce de açıklandığı gibi ön sipariş sürecinin Şubat 2023 yılında başlatılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen ön siparişler dışında sipariş alınmadığı duyuruldu.

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Geçtiğimiz günlerde TOGG'un açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili olan TOGG’un Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünde 29 Ekim'de banttan indirildi. Şubat ayında satışı, Mart ayı sonunda teslimi başlayacak" diye konuştu.

TOGG EN FAZLA KAÇ BASAR?

TOGG özellikleri şunlardır;

Beygir gücü, 215 HP/430 HP, 0-100 hızlanma 7.6 sn/ <4.5 sn, Menzil       300 km/ 500 km ve Otonom sürüş 3. Seviye olacaktır.

TOGG YÜZDE 100 YERLİ Mİ?

TOGG yerli otomobilin, parçalarının ne kadar yerli olduğuna dair birden çok soru sorulmaktadır. TOGG minimum olarak yüzde 51 yerlilik ile piyasaya çıktı. 2025 yılında da bu minimum yüzdelik 65 olması yani bu yerliliğin yakalanacağına dair hedefler bulunmaktadır.

TOGG FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkması bekleniyor. Sonra yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasında yer alacak. Takip eden yıllarda da B-SUV ve C-MPV’nin de aileye dahil olması ile, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmenin hazırlıkları sürüyor.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste girecek” şeklinde konuştu.

TOGG SATIŞ FİYATI NE KADAR?

TOGG fiyat listesi henüz tam olarak açıklanmadı. Ama TOGG otomobil fiyatları hakkında öne sürülen bazı bilgiler aracın yaklaşık 180 bin TL ile 250 bin TL arasında piyasaya sürüleceği yönünde iddialar bulunmaktadır.

Ziraat Bankası Bankkart ile market alışverişlerinde kazançlı çıkın! İşte dev kampanyanın detayları!

30 Kasım’a kadar ödemelisiniz! Yoksa cezadan kaçamazsınız! İşte detaylar!