Otomobil

TOGG gelişmeye devam ediyor! Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu...

Yerli otomobil TOGG gelişmeye devam ediyor. Otomobil araştırmalarında TOOG'un bilinmeyen özelliği ortaya çıktı. Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu. Artık tüm bilgiler otomobilin ön camına yansıtılacak. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...Bu tanıtımla birlikte tüm dünyada dikkatleri üzerine toplamayı başardı

Ocak ayında dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES'te yerli otomobil TOGG'un tanıtımı yapıldı. Bu tanıtımla birlikte tüm dünyada dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Yerli otomobil TOGG hakkında kısa süre önce bir özellik ortaya çıktı. Artırılmış gerçeklik özelliği ile yenilikçi ve modern bir otomobil olan TOGG bu özelliği sayesinde yerli otomobile ait tüm bilgileri ön camına yansıtacak. 

Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) yeni bir özelliğini daha açıkladı. Artırılmış gerçeklik sistemi olarak bilinen 'AR HUD' yerli otomobile ait tüm bilgileri ön camından yansıtacak.

Detaylar haberimizde...

Bu üst düzey teknolojiyi yaklaşık 30 senedir optik yansıtma ve görüntüleme teknolojileri üzerine çalışan Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Ürey gerçekleştirdi. Üç boyutlu fotoğraf teknolojisi olan hologram sayesinde gerçek zamanlı ve insan görüşünü taklit ederek, sürücülerin görüş alanındaki her şeyi en ufak ayrıntısına kadar analiz edebiliyor. CY Vision CEO’su Orkun Oğuz konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil olan TOGG'un diğer geliştirilmiş teknolojilerden farkını, yoldaki her derinliği veya çukuru aynı anda gösterebilme özelliği olarak söyledi.

TOGG otomobil sektörünü hareketlendirecek mi?

Elektrikli otomobil sektörünü hareketlendirecek

TOGG bu özelliği sayesinde elektrikli araç pazarını hareketlendireceğe benziyor. Dünyada bu teknolojiyi üretebilecek üç şirket var ve bu şirketler arasından bir tanesi Türk şirketidir. 

Orkun Oğuz, hareketlenmenin otomobil sektöründe çoktan başladığını belirtti. Oğuz, “Orada short list olup sonra ikisini de aldık. Bunlardan bir tanesi BMW, diğeri Japon bir firma. İkisinde de  araçlardaki test aşamasındayız. Bu arada bazı EV’lerle de görüşüyoruz. EV olarak ilk TOGG ile görüşmeye başladık. EV’lerden biriyle ilerleyecek olursak piyasaya çok daha erken çıkmamız mümkün olacak." ifadelerini kullandı. 

TOGG,  EuroNCAP'in standartlarını karşılayabilecek mi?

 

Türkiye çıkışlı Ford E-Transit Altın Ödüle layık görüldü!

AB'de sıfır otomobil satışları dibi gördü!

Ziraat bankasından vatandaşa büyük jest: Herkes araç sahibi olabilecek!

Kia Stonic'te ipler koptu! Fiyat güncelleyen markalar arasında yerini aldı!

Herkesi bayilere koşturacak haber Honda Civic'den geldi!

2.el otomobil piyasasında tek umut bahar dönemi!

Citroen C5 Aircross'tan akıl almaz fiyat listesi!

Volkswagen'in Golf modeli sevenlerini üzdü! Fiyat listesi açıklandı!