Otomobil

TOGG kaç TL’den başlayacak?

TOGG yani Türkiye’nin ilk yerli otomobili, banttan indi. Araba almak isteyenler, TOGG’un kaç TL’den başlayacağını araştırıyor. İşte “TOGG kaç TL’den başlayacak?” sorusunun detaylar!İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar;"Togg Türkiye'nin 85 milyonun ortak gururudur

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: "85 MİLYONUN ORTAK GURURU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde Togg ön siparişlerinin şubat ayında alınacağını ve fiyatların da ön satış ile birlikte şubat ayında netlik kazanacağını belirtti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar;

"Togg Türkiye'nin 85 milyonun ortak gururudur. Türkiye’nin dört bir yanından dünyanın farklı yerlerinden Togg'un başarısı için dua eden herkese gönülden teşekkür ediyorum.

TOGG 1 YILDA KAÇ TANE ÜRETİLECEK?

Yerli otomobil TOGG’un üretim tesisinde toplam 4.323 kişinin istihdam edilecek ve bahsedilen beş modelde yılda 175 bin araç üretilmesi planlanmıştır.

İşte diğer merak edilen detaylar…

TOGG KAÇ TL’DEN BAŞLAYACAK?

TOGG fiyat listesi henüz tam olarak yayınlanmadı. Ama TOGG otomobil fiyatları hakkında öne sürülen bazı bilgiler aracın net olmasa da 180 bin TL ile 250 bin TL arasında piyasaya sürüleceği yönündedir. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, aracın fiyatına dair soruya, "Fiyatlar henüz belli değil, günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket 5 ile 6 ay sonrası için fiyat vermez.  1. çeyreğin sonunda da trafiğe çıkacağımız için ona göre plan yapıyoruz" yanıtını verdi.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇECEK, TOGG FABRİKASI NEREDE?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başladı. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste girecek” şeklinde konuştu.

TOGG FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlenen törenle 29 Ekim'de yapılacak.

2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkması bekleniyor. Sonra yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasında yer alacak. Takip eden yıllarda da B-SUV ve C-MPV’nin de aileye dahil olması ile, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmenin hazırlıkları yapılıyor.

TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?