28 / 04 / 2024

TOGG Projesi'nde Aksaray'a yapılacak yatırımlar TBMM gündeminde!

TOGG Projesi'nde Aksaray'a yapılacak yatırımlar TBMM gündeminde!

TOGG Projesi kapsamında Aksaray'a yapılması planlanan yatırım olup olmadığı meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, TOGG Projesi kapsamında Aksaray'a yapılması planlanan yatırım olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kaşlı, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Kaşlı, ''Aksaray Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet göstermekte olan ve proje aşamasında olan 455 kayıtlı üretici firmanın 30 tanesi oto dikiz aynasından, döşemeye; şaseden, fren sistemine kadar birçok alanda otomotiv endüstrisi üzerine çalışmaktadır. Bu durum oransal olarak yüzde 15'in üzerindedir ki büyükşehir olmayan bir şehir için çok ciddi bir rakama karşılık gelmektedir. Aksaray ilimiz sahip olduğu otomotiv ve otomotiv yan sanayi üretim tecrübesini millî kalkınma hamlemizin önemli bir parçası olan “Millî Otomobil TOGG” projesine katkı sağlayacak potansiyele dönüştürecek güce ve kabiliyete fazlasıyla sahiptir. Ayrıca 5084 sayılı teşvik kanunu ve yeni çıkarılan bölgesel teşvik kapsamında Aksaray OSB 4.bölge teşvik bölgesinde yerini almaktadır. OSB'de yapılan yatırımlarda 5. bölge, teşvik avantajları uygulaması devam etmektedir'' diye konuştu.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı'nın soruları:
1. TOGG için üretilecek aks, şase vb. yürüyen aksama dair ve cam, ayna, döşeme gibi kozmetik yedek parça üretimi ile ilgili Mudanya/Bursa haricinde Türkiye'nin herhangi bir yerine üretim bandı açılması planlanmakta mıdır? 
2. Yukarıda adı geçen ürünlerin üretimi ve tedariği ile ilgili Aksaray ilimize herhangi bir yatırım düşünülmekte midir? 
3. TOGG projesi kapsamında üretim bandından indirilen araçların bakım, onarım ve şarj istasyonu gibi tamamlayıcı unsurlarını coğrafi konumu da göz önüne alınarak Aksaray'da konumlandırma gibi bir plan yapılmakta mıdır? 


Geri Dön