Otomobil

TOGG sahipleri en çok şarj ücretlerini merak ediyordu! 

Togg T10X için ön sipariş sahiplerini tespit edecek dijital çekiliş kısa bir zaman önce yapılmıştı. Araçlarını teslim alacak vatandaşların en çok merak ettiği şarj ücretleri de açıklandı. 20 bin kişi, 2023 senesinde teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı elde etti

Togg T10X için ön sipariş aşamasına katılan 177 bin 467 vatandaş içinden T10X almaya hak kazanan kişilerin listesi Togg'un resmi internet sitesi üzerinden önceki gün yayınlandı. 

20 bin kişi, 2023 senesinde teslim edilecek T10X için ön sipariş hakkı elde etti.

20 bin kişilik yedek liste de tespit edildi. 2023 senesi için tasarlanan teslimatlarda iptallerin meydana gelmesi durumunda yedek listedeki kullanıcılar devreye girecek. Ancak 2023 senesi teslimatları için yedek listeden asıl listeye geçemeyenler 2024 senesi ocak ayından itibaren tespit edilecek yeni paket ve konfigürasyon alternatifleriyle T10X sipariş edebilecek. Bu siparişi verenler, 2024 senesi haziran ayına kadar başka bir çekilişe katılmadan akıllı cihazlarına ulaşabilecek.

Araçlarını teslim alacak vatandaşların en çok merak ettiği şarj ücretleri de tespit edildi. Togg'un şarj istasyonu ağı olan Trugo, fiyat listesini yayımladı.

NTV'de çıkan habere göre Togg'da kW/s başına birim ücret 7,99 TL oldu. Böylece kısa ve uzun menzilli Togg'un kilometreDE ne kadar şarj masrafı olacağı da tespit edildi.

Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol gidebilirken uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.

TOGG sahipleri en çok şarj ücretlerini merak ediyordu!

Trugo'da ise şarjın maliyeti tespit edildi. kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda birim başına ücret 7,99 TL'ye erişti.

Optimum kullanımda Togg için kısa menzil en uzun 314 kilometre olurken uzun menzil ise 523 kilometre olarak tespit edilmiş. Bu menziller kullanıma ve diğer unsurlara bağlı olarak uzayıp kısalabilir. Bu da kilometrede tüketilen enerji ücretini pozitif ya da negatif etkileyebilir.

 
TOGG'un öncelikli olarak beş farklı elektrikli model üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Bu modeller arasında sedan, SUV ve hatchback gibi farklı segmentlerde yer alacak araçlar bulunmaktadır. Ayrıca, ileri teknolojilere sahip olması ve dijitalleşmeye odaklanması planlanan TOGG otomobilleri, sürücü destek sistemleri ve bağlantılı araç özellikleriyle donatılmış olacaktır.

TOGG'un üretim tesisi, Bursa'da inşa edilmektedir ve 2022 yılında üretime başlaması hedeflenmektedir. İlk olarak, sedan modelinin üretimine başlanması planlanmaktadır. Daha sonra diğer modellerin üretimine geçilmesi ve iç pazarın yanı sıra uluslararası pazarlarda da satışa sunulması hedeflenmektedir.

Toyota Yaris Haziran fiyatları ile herkesi şaşırttı

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?