13 / 05 / 2024

Togg T10X’in Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ortaya çıktı!  İşte o rakam...

Togg T10X’in Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ortaya çıktı!  İşte o rakam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a teslim edilen Anadolu rengindeki Togg'un plakası sisteme girilince ödenecek olan MTV'de ortaya çıktı. İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan bugün yapılan tören ile birlikte Togg T10X’in ilk sahipleri oldu. Emine Erdoğan'a Anadolu olarak isimlendirilen kırmızı rengli yerli otomobil teslim edildi. Bu aracın plakası ise dikkatlerden kaçmadı; "34 EE 2071"

Bu plaka sisteme girildiğin ise yerli otomobilinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ortaya çıkmış oldu.
 

Togg T10X’in Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ortaya çıktı!  İşte o rakam...

Togg T10X'in Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilen aracın plakasını sisteme girildiğinde yerli elektrikli otomobilin MTV miktarı da ortaya çıkmış oldu.  6 aylık dönemde Togg T10X için ödenmesi gereken MTV miktarının 11 bin 590 lira 50 kuruş olduğu öğrenildi. Yani Togg T10X'e yıllık 23 bin 181 TL, MTV ödenecek. 

1 ila 3 yaş arasındaki motor hacmi 1,8-2,0 litre arasında olan içten yanmalı motora sahip bir otomobil için istenen yıllık MTV tutarı 12 bin 340 TL. Bu da demek oluyor ki Togg T10X için hesaplanan MTV tutarı, içten yanmalı yeni bir otomobilden daha uygun.

Togg T10X, ilk etapta iki ayrı donanım seviyesi ve menzil seçeneği ile karşımıza geliyor. Uzun menzilli versiyonun teslimatları bugünden itibaren yapılmaya başlanırken, kısa menzil için temmuz ayını beklemek gerekiyor. Kısa menzilli versiyonda lansman özel paket tercih edilmezse teslimatlar için kasım ayı beklenecek.


 


Geri Dön