Otomobil

TOGG yüzde 100 yerli mi? TOGG parçaları hangi ülkelerden?

TOGG gündemden düşmüyor. Yerli otomobil Togg hakkında araştırmalar hız kazandı. Son olarak TOGG yerli mi değil mi sorusu yanıt bulmayı bekliyor. İşte TOGG hakkında sorulan sorular ve yanıtları!TOGG minimum yüzde 51 yerlilik ile piyasaya çıkıyor

TOGG YÜZDE 100 YERLİ Mİ?

TOGG yerli otomobilin, parçalarının farklı ülkelerdeki farklı fabrikalardan geldiğine dair tartışmalar sürüyor. TOGG minimum yüzde 51 yerlilik ile piyasaya çıkıyor. 2025 yılında da minimum yüzde 65 yerliliğin yakalanacağına dair hedefler ortaya konuldu. İlk önce TOGG minimum yüzde 51 yerlilik oranıyla piyasaya çıkıyor. Daha sonra ise minimum yüzde 65 yerlilik hedefi bulunmaktadır.

İşte merak edilen diğer detaylar…

TOGG'un Türkiye'den yüzlerce tedarikçisi olduğuna işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un yerlilik tartışmaları hakkında şunları söylemişti; "Üreticilerle yaptığımız görüşmede ilk şartımız araçların yüzde 51'inin yerli olması şartıydı. Şunun garantisini vermekteyiz ki bu araç minimum yüzde 51 yerlilikle piyasaya çıkmak üzere tasarlanıyor. 2025'te de minimum yüzde 65 yerliliği yakalayacak."

TOGG PARÇALARI HANGİ ÜLKELERDEN?

Türkiye'nin otomobil üretiminde güçlü ülkelerden biri olduğunu dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, banttan inecek ilk araçlardaki elektrikli motorun yurt dışından geleceğini duyurarak "Otomotiv endüstrisi asla hata kabul etmeyen bir alandır. Doğrulanmış, güvenliği ispatlanmış ürünler kullanma mecburiyetiniz var. Otomobili ilan ettikten sonra bir motor geliştirmeye başlasanız o motoru bu arabaya takmak için gerekli sertifikasyon ve test süreçlerinin bitirilmesi yıllar aldığı için bu kolay bir yerlileştirme hamlesi olmamaktadır. Yine de motorun yerlileşmesiyle ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Togg'un CEO'SU Mehmet Gürcan Karakaş, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda, Togg'un motorunun Almanya'dan getirtileceğini de geçtiğimiz günlerde belirtmişti.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste girecek” şeklinde konuştu.

TOGG FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlenen törenle 29 Ekim'de yapıldı.

2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkması bekleniyor. Sonra yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasında yer alacak. Takip eden yıllarda da B-SUV ve C-MPV’nin de aileye dahil olması ile, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmenin hazırlıkları sürüyor.

İBB burs ne zaman açıklanacak? İBB burs ne zaman yatacak?

Prefabrik evlere konut kredisi var mı? Ziraat Bankası prefabrik ev kredisi veriyor mu?

Aracı olanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayınlandı bu karar sizi yakından ilgilendiriyor! Tamamen değişiyor!