Otomobil

Togg’da geri sayım başladı! Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta belli olacak!

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili Togg T10X modelinin ilk sahipleri 29 Mart’ta yapılacak çekiliş ile belirlenecek. Ön sipariş için başvuruda bulunan 177 bini aşkın kişi arasında yapılacak çekiliş sonucu 20 bin kişi Togg’un anahtarını almaya hak kazanacak. 29 Mart’ta noter huzurunda gerçekleşecek ile çekiliş ile ön sipariş hakkını kazananlar belirlenecek

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg T10X modeli için ön sipariş sürecinde çekiliş heyecanı yaşanıyor. 29 Mart’ta noter huzurunda gerçekleşecek ile çekiliş ile ön sipariş hakkını kazananlar belirlenecek.

Togg, 16-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ön sipariş sürecinde yer alan kullanıcıların listesini çekiliş öncesi kamuoyu ile paylaştı.  177 bin 467 kişi arasından çekiliş ile belirlenecek şanslı 20 bin kişi, T10X’in ilk kullanıcıları olacak. Togg’dan yapılan yazılı açıklamada, 20 bin kişinin yanı sıra 20 bin kişinin de yedek listeye gireceği belirtilirken, asıl ve yedek listeye giren kullanıcıların akıllı cihazlarını teslim almayı bekledikleri süre kadar ilave garanti ve her bekledikleri ay için Trugo’dan enerji dolum hakkı kazanacağı bildirildi.

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ

Togg’un ön sipariş sürecinde ön ödeme için kredi kartı ve banka yoluyla e-Cüzdan’a yapılan transferler, 27 Mart günü saat 17.00’ye kadar işleme alınırken, aynı gün saat 22.00 itibariyle ise sipariş sisteminin kapatıldığı belirtildi.  16 Mart ile 27 Mart 2023 tarihleri arasında Trumore uygulaması üzerinden veya şirketin internet sitesi üzerinden başvuruda 177 bin 467 kişi, 29 Mart 2023 tarihinde noter huzurunda gerçekleşecek dijital çekilişe katılmaya hak kazandı.

Konuya ilişkin Togg’dan yapılan yazılı açıklamada, çekiliş sonucunda belirlenecek 20 bin kişinin bu yıl içerisinde teslim edilecek olan T10X için ön sipariş hakkını kazanmış olacağı bilgisi aktarıldı. Asıl ve yedek liste dışında kalan kullanıcıların yaptıkları ön ödemelerin ise yani 60 bin liralık ödemelerin Trumore cüzdanları üzerinden iade edileceği kaydedildi.

YEDEK LİSTE BELLİ OLACAK

29 Mart 2023 tarihinde yapılacak çekiliş ile asil listenin yanı sıra 20 bin kişilik yedek liste de açıklanacak. Bu yıl içerisinde planlanan teslimatlarda iptallerin yaşanması durumunda, yedek listede yer alanların devreye alınacağı bildirildi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yedek listeden asıl listeye geçemeyenlerin 2024 yılı ocak ayı itibarıyla saptanacak yeni paket ve konfigürasyon seçenekleriyle T10X sipariş edebileceği belirtildi. Bu siparişi verenlerin ise gelecek yıl haziran ayına kadar  herhangi bir çekilişe girmeye gerek olmadığı kaydedildi.