Ekonomi

TOGG’un batarya nerede üretiliyor? TOGG hangi bataryayı kullanacak?

TOGG ilk batarya fabrikasını bugün itibaren attı. Bu haber sonrası da vatandaşlar, TOGG bataryasına dair sorular sormaya başladı. İşte detaylar!Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli de bugün itibaren yani 24 Nisan 2023 gününde atıldı

Ülkemizin yerli otomobili yollara çıktı. Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli de bugün itibaren yani 24 Nisan 2023 gününde atıldı. Bu konuya dair TOGG’un Ceo'su Gürcan Karakaş, CNN Türk ekibinden Serdar Er’e konuşma yaptı.

İşte vatandaşların merak ettiği soruların yanıtı…

Batarya geliştirme ve aynı zamanda üretim kampüsü ile TOGG’dan otomotivde büyük bir hamleye imza atılıp, Bursa Gemlik'te kurulacak olan fabrika için Türkiye ve Çinli enerji firması olan Farasis ortaklığa imza attı.

TOGG’un Ceo'su olan Gürcan Karakaş; "TOGG için batarya son derece çok önemlidir. Türkiye ve Çinli enerji firması Farasis ortak oldu. Batarya burada üretilecek. Batarya hücresinin içerisinde bulunan teknoloji aracınızın menzilini her şeyini belli edecek. Bu şekilde kasetler ve modüller oluşturur iseniz batarya üretimi gelişir” ifadelerini kullandı.

TOGG’UN BATARYA NEREDE ÜRETİLİYOR? TOGG BATARYA FABRİKASI NEREYE KURULDU?

İlk batarya fabrikasının temeli, 24 Nisan 2023 günü Bursa'nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile atıldı. 607 bin metrekarelik alanda inşası yapılmaya başlanan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün 2024 yılının bitiminde bitirilmesi planlanıyor.

TOGG BATARYA KİMİNDİR?

Türkiye'nin küresel mobilite markası olan TOGG ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek için kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü temeli atılmaktadır.

Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracağı düşünülen batarya fabrikasının, Türkiye ve Bursa'ya vatandaşları istihdam etmek anlamında da bir getirisinin olacağını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şunları dile getirdi;

"Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki zaman diliminde de bu yatırımlara devam edeceğiz. Bursa gibi önemli bir sanayi şehri, bu yatırımlardan da fazlası ile de yararlanılacak. Burada inşa edilen yatırımlar yalnızca bu şehir için değil tüm Türkiye'yi kalkındıracaktır."

Hücre ile beraber modül ve paket üretimlerinin yapılacağı kampüste son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücrelerinin üretimi yapılacak.