Otomobil

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı

Merakla beklenen türkiye'nin otomobili TOGG'un sonunda çıkış tarihi yaklaşıyor. Herkesin merak ettiği diper bi onuda TOGG'un fiyatı. Üzerinde türlü türlü nedenlerle fiyat tahmini yapıldı. Peki Türkiye’nin yerli otomobili kaç paradan satılacak?Bu elektrik,  piller, yakıt hücreleri ve hatta jeneratörler gibi çeşitli kaynaklardan gelebilir

Elektrikli araç (EV), birincil güç kaynağı olarak benzin veya dizel yakıt yerine elektrik kullanan bir araç türüdür. Bu elektrik,  piller, yakıt hücreleri ve hatta jeneratörler gibi çeşitli kaynaklardan gelebilir. Elektrikli araçlar, diğerlerinin yanı sıra arabaları, otobüsleri,  motosikletleri ve bisikletleri içerebilir. Geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara göre önemli ölçüde daha az emisyon üretirler ve bu da onları ulaşım  için daha çevre dostu bir seçenek haline getirir.

 Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG, önümüzdeki ay ön siparişe start verecek. Şubat ayı itibariyle alınacak olan ön siparişler Mart ayından  itibaren sahiplerine teslim edilecek. Peki TOGG nasıl bir fiyat etiketine sahip olacak?


Bilindiği üzere TOGG’un da yer aldığı sınıftaki elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranı yüzde 15’e düşürülmüştü. Bu hamle ile birlikte TOGG’un fiyatında da önemli bir düşüş yaşandı. Zira bu karar alınmadan evvel TOGG’un 1 milyonun üzerinde bir etiketle satışa sunulacağı söyleniyordu. Lakin ÖTV kararı işleri değiştirdi. Peki Türkiye’nin yerli otomobili kaç paradan satılacak?

Daha önce TOGG’un fiyatı ile ilgili pek çok dedikoduya tanıklık ettik. En yaygın olan söylenti ise TOGG’un C-SUV kategorisindeki otomobillerle rekabet edebilecek seviyede bir fiyat etiketine sahip olacağıydı. Bazı kaynaklar ise aylar evvelinden TOGG’un ücretinin 1 milyon TL civarında olacağı söyleniyordu ve hatta TOGG’un 1 milyon TL’den daha düşük bir ücrete satılmasının mümkün olmayacağını söylemişlerdi. Ancak bu iddia çok da doğru neticelenmedi.


Hali hazırda ülkemizde 600 bin TL dolaylarında elektrikli otomobil alınabiliyor. Fakat tercihiniz aynı TOGG gibi bir SUV modeli muadili olacaksa o zaman elektrikli C4’ün 900 bin TL’ye satıldığını hatırlatmamız gerekiyor. İşte bu noktada TOGG fiyatının C4’ten bile uygun olacağını görüyoruz.


Sızdırılan bilgilere göre TOGG’un fiyat etiketi 850 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Elbette bu şimdilik bir kulis dedikodusu. Fakat bu fiyatın sosyal medya dahil pek çok  kanalda yüksek sesle dillendirilmeye başladığını belirtelim.


Dürüst olmak gerekirse 850 bin TL, TOGG için hayli uygun bir etiket gibi görünüyor. Fiyat etiketinin de ciddi anlamda rekabetçi durduğunu söyleyebiliriz. Bakalım TOGG bu etiketle ne kadar talep görecek? Bunu önümüzdeki ay öğrenmiş olacağız.

Toplu taşımaya zam geldi! Tam ve öğrenci bilet fiyatları ne oldu! 

Vestel NF52101 No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?  11 Ocak 2023 fiyat listesi

Carrefour'dan Toshiba televizyonlara kampanya! Yüzde 16 indirimi kaçırma... 11 Ocak 2023 fiyat listesi