Otomobil

TOGG’un renkleri belli oldu!

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un renkleri belli oldu.Açılışa  az bir zaman kalan TOGG'un renkleri hakkında bir açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da yapacağı açılışın sonrasında üretime başlanacak olan Türkiye'nin milli otomobili Togg için Gemlik fabrikasında da yürütülen hazırlıklar bitti. Açılışa  az bir zaman kalan TOGG'un renkleri hakkında bir açıklama geldi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada TOGG hakkında: ‘’2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağımız doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazımız C SUV’da “Türkiye’nin Renkleri”ni sizlerle buluşturacağız’’ şeklinde paylaşıldı.

İşte Türkiye’nin yerli ve milli otomobilin TOGG’un renkleri:

Gemlik mavisi,

Anadolu kırmızısı,

Oltu siyahlığı,

Kula’nın grisi,

Kapadokya şehrinin kum beji,

Pamukkalenin beyazlığı,

TOGG'un renkleriyle buluştu.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK AÇIKLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, canlı yayınında TOGG’a dair açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil TOGG'un fiyatı hakkında konuştu, "Bildiğiniz üzere başından beri hep aynı şeyi söylemekteyiz Şirket ticari anlamda ilk günden beri şunu söylemekte. 2023 Mart ayında ilk kez piyasaya çıkacak olan TOGG araçları c segment suv araçlar olacaktır. Bu anlamda da Türkiye'de c segment suv araç pazarına dair pazar payından alabileceği şekilde fiyatlar rekabetçi olacaktır. Bu anlamda da piyasada yer alan c segment suv araçlara bakıldığında fiyatı tahminen ne olacağına kendileri değerlendirebileceklerdir. İnşallah yarın çok güzel bir töreni de gerçekleştirecektir. Türkiye'nin Yüzyılı'nın konuşmaktayız. Cumhuriyetimizin 99. yaşını kutlarken aynı zamanda bir gururu olan Türkiye'nin otomobilini TOGG’u Gemlik'te yer alan fabrikasının resmi açılışını yapmış olacağız. İlk seri üretim araçları inşallah sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan banttan indirecek" şeklinde konuştu.

Bakan Varank'ın açıklamaları şöyle oldu, ‘’ İlk tanıttığımız gün olan otomobilden gerçek anlamda gurur duydular. Herkes beğeniyor TOGG’u. Bunu net söyleyeyim. 7'den 70'e herkes beğeniyor TOGG’u. İlk olarak otomobili tanıtırken iyi bir program yapmaya çalıştık. İnşallah burada da iyi bir organizasyon ile hem fabrikayı gösterecek hem de vatandaşlarımızın Türkiye ile Türk mühendisleriyle gurur duyacakları bir organizasyonu gerçekleştireceğimize inanıyorum.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan TOGG ezberleri bozmaya geliyor ve  Türk mühendisleriyle gurur duyacak insanlar’’ dedi.