Otomobil

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un şarj menzili kaç kilometre olacak, şarj ağı nasıl kurulacak? Merak edilen soruların cevaplarını TOGG CEO'su Gürcan Karakaş merak edilen soruların cevaplarını açıkladı. Aracın en merak edilen konularından biri fiyatı diğeri de aracın kaç km menzile sahip olacağı

TOGG'un 2023 Mart ayında yollara çıkması bekleniyor. Aracın en merak edilen konularından biri fiyatı diğeri de aracın kaç km menzile sahip olacağı.

TOGG Ceo'su  Mehmet Gürcan Karakaş merak edilen sorulara cevap verdi.

Türkiye'nin ilk yüzde yüz elektrikli aracı TOGG'un şarj alt yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunana Karakaş, aracın yoluna güvenle devam edebilmesi için minimum 25 maksimum 50 kilometrede bir şarj istasyonu yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır bu konuda çalışmalar yapıldığını belirten Karakaş, şunları kaydetti:

 

"Ülkemizde bu işin zannederim bir buçuk iki senedir üzerinde çalışan bakanlıklarımız, bakanlıklarla beraber Ankara'da bu işi regülasyonuna kadar takip eden arkadaşlarımızla hep beraber çalıştık. Ve ortaya çıkan sonuç doğrultusunda da zaten ihaleler açıldı, çerçevesi belirlendi ve biz de Togg olarak bir şirket kurmaya karar verdik. Kurduğumuz bu şirketle bizim için, bizim açımızdan baktığımızda, ülkemizin bir ucundan bir ucuna, kuzeyden güneye, güneyden kuzeye muhtelif gidilebilecek altyapının, yani hakikaten kafanızda bir endişe yaratmadan, o çekinceler olmadan seyahati sağlayabilecek bir altyapının oluşması üzere biz harekete geçtik. Daha önceleri de ifade etmiştim. Yani biz aşağı yukarı bir uçtan bir uca baktığımız zaman bin tane şarja en az ihtiyacı olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz onların siparişini verdik ve şu an nerelere kurulacağı üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama aynı zamanda da bu bahsedilen ihaleye de girmek üzere her türlü hazırlığımızı tamamladık."

"500 KM ORTALAMANIN ÜZERİNDE BİR RAKAM"

Karakaş menzil konusunda 2 boyut bulunduğunu belirterek, "Birincisi akıllı cihazın üzerindeki bataryanın kapasitesi. Yani orada iki alternatifimiz var biliyorsunuz. Bir standart alternatif dediğimiz 300 km menzil ve diğeri de 500 km menzil. 500 km ortalamanın üzerinde bir rakam. İkincisi de tabii ki mümkün olduğunca yakın yerlerde istasyon bulmak. Yani bizim kendimize verdiğimiz söz, trafik yoğunsa her 25 kilometrekarede ve trafik daha az yoğunsa her 50 kilometrekarede bir şarj istasyonu yerleştirmek." şeklinde konuştu.

 

Satışlar başladı bugün son gün! Artışlar fiyatlara yansıyacak

Tavuk fiyatlarına zam kapısı aralandı! Yasaklama kararı geldi

Fiyatlar dibe çekilecek! Cep yakan kriz için yeni tarih verildi

Emekli ve memur maaşlarına 50 bin lira zam! Bakanlık kapsamı genişletti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arazileri peşkeş çekiyoruz TOKİ evlerinin fiyatları çok ucuz olacak

İstanbul'a dev proje teklifi TBMM'ye sunuldu! Personele ödenecek ücretin detayları da netleşiyor

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı