Otomobil

TOGG'un şarj ücretleri ortaya çıktı! İşte 2023 TOGG şart ücretleri!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun şarj istasyonu ağı Trugo'nun fiyat listesi yayınlandı. Yeni fiyatlar, kW/s başına birim ücretin 7,99 lira olduğunu gösteriyor. Bu açıklama, Togg'un kısa menzilli ve uzun menzilli modellerinin kilometre başına ne kadar yakıt tüketeceğini de belirliyor. Togg'un akıllı araçları, kısa ve uzun menzilli olmak üzere farklı kapasitelere sahip bataryalar kullanıyor

Togg'un şarj istasyonu ağı Trugo'da fiyatlar belirlendi. Togg'un akıllı araçları, kısa ve uzun menzilli olmak üzere farklı kapasitelere sahip bataryalar kullanıyor. Kısa menzilli Togg modeli, 52,4 kWh bataryası sayesinde 314 kilometre yol gidebiliyor. Uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryası sayesinde 523 kilometre yol yapabiliyor.

TRUGO'DA FİYAT SABİT!

BloombergHT'de yer alan habere göre; Trugo'nun belirlediği fiyatlar kapsamında, şarj işlemi kWs başına 7,99 liradan gerçekleştirilecek. Trugo'da bulunan 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlarda bu fiyat geçerli olacak. Ayrıca, şarj işlemi tamamlandıktan sonra şarj istasyon alanı otopark olarak kullanılmak istenirse, dakikada 0,5 lira ücret alınacak.

TOGG'un şarj ücretleri ortaya çıktı! İşte 2023 TOGG şart ücretleri!

Örneğin, Togg'un kısa menzilli modeli, 52,4 kWh batarya kapasitesi ile 314 kilometre menzile sahip. Bu aracın Trugo istasyonlarında yapacağı şarjın maliyeti 418.6 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak. Uzun menzilli modelde ise batarya kapasitesi 88,5 kWh ve menzil 523 kilometre. Bu aracın Trugo istasyonlarında yapacağı şarjın maliyeti ise 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji 1,35 lira olacak.

KULLANIM ALIŞKANLIKLARINA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR!

Elektrikli araçlarda, kilometre başına harcanan enerji fiyatı sürücünün kullanım alışkanlıklarına ve aracın dinamiklerine göre değişebilir. İçten yanmalı motorlu araçlarda olduğu gibi, performanslı kullanımda yakıt tüketimi artabilir ve elektrikli araçlarda da benzer bir durum söz konusu olabilir.

Yakıt tasarrufunu etkileyen birçok faktör mevcuttur, örneğin: klima ya da ısıtma sisteminin kullanımı, hava şartları, eğim, yol koşulları, sürücünün kullanım alışkanlıkları ve aracın lastik donanımı gibi. Optimum kullanımda, Togg'un kısa menzilli modeli en fazla 314 kilometre menzil sunarken uzun menzilli modeli 523 kilometreye kadar ulaşabiliyor. Ancak bu menziller, kullanıma ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bu durum da kilometre başına harcanan enerji maliyetini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilir.

Dolar 25 TL'ye fırlayacak! Doların yürek hoplatan ayak sesleri duyuldu! Analistler gecikmeden açıkladı!
Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!
Ramazana özel çılgın indirimler! 5 litre ayçiçek yağı fiyatını görenler kapıda kuyruk oluşturdu! Fiyatı aniden düştü!