Otomobil

TOGG'un üretim hikayesi böyle başladı! Adım adım TOGG serüveni...

Togg, Gemlik’teki kampüsünü ilk kez otomotiv gazetecilerine açtı. Togg'un üretin hikayesi burada başlarken vatandaşlar Togg'a dair tüm detayları merak ediyor. İşte adım adım Togg serüveni... Başlangıç serüveninden nasıl oluştuğuna dair tüm merak edilenler için TOGG, Gemlikteki kampüsünün kapılarını açtı

Yerli otomobil TOGG hakkında vatandaşlar bir çok konuyu merak ediyor. Başlangıç serüveninden nasıl oluştuğuna dair tüm merak edilenler için TOGG, Gemlikteki kampüsünün kapılarını açtı. İşte Togg ile ilgili tüm merak edilenler..

ADIM ADIM TOGG SERÜVENİ

Togg’un Gemlik’teki üretim adımları hücre hücre alanlarda yapılıyor.  Bu hücrelerin üzerinde araçların taşınıp diğer hücreye alınmasını sağlayan mekanizmalar ve yollar bulunuyor. Gövde alanında üretim başlıyor. Sac kalıpları tesiste basılmıyor. 1-1.5 saat yakınlıktaki yerli tedarikçi Coşkunöz’den basılmış, hazır halde getiriliyor. Gövde hattındaki hücrelerde robotlar tarafından C-SUV’un sac kalıpları birleştiriliyor.  tesiste model değişimi 15 saniyede yapılabiliyor. Yani Sedan modelde piyasaya çıktığında, C-SUV üreten bant 15 saniye içerisinde Sedan üretimine hazır hale gelebilecek.

  

Diğer aşaması olan boyama işlemi gövde hatları bittikten sonra yapılıyor.  Boyama bölümü salınım değerleri ile Avrupa’nın en temizi konumunda. Boyahane, 5 gr/m2’den az ‘uçucu organik bileşen’ salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değeri ile öne çıkıyor. Buradaki robotlar boya işleminin ardından hassas şekilde ölçüm yapıyor. Robot demişken tesiste toplam 250 robot çalışıyor. Fabrika, yüzde 90 otomasyonla üretim yapıyor.

Son aşama ise motaj bölümüdür. Sacları birleştirilmiş, boyası yapılmış Togg’lar bu alanda yollara çıkmaya hazır hale getiriliyor. Akıllı cihazın bataryası, camı, ekranı, koltukları vs. bu alanda takılıyor. Tesis tam kapasiteye ulaştığında, 3 dakikada 1 araç üretebilecek kabiliyete de sahip olacak.

   

Son olarak aracın test edilmesi kısmı yer alıyor. Üretilen araçlar kampüsteki pistte test ediliyor. Ben de C-SUV’la piste çıkıyorum. Test ettiğim model 4 çeker versiyon. 88 kWh batarya kapasitesine sahip. 320 kW güç (430 HP) üretiyor. 0’dan 100 km’ye 4.8 saniyede çıkabiliyor. TOGG'un en ömenli kısımlarından biri  C-SUV’da 12.3 inç gösterge ekranı, 29.8 inç multimedya ekranı (Vestel) bulunması.

Örneğin, Togg TV bir ekrana, geniş açıyla aracın içini gösteren ToggCam bir ekrana, müzik uygulaması Fizy bir ekrana alınabiliyor.

Vatandaşlar Togg ile ilgili bazı soruların yanıtlarını arıyor. Merak ettiği sorular arasında en çok hangi model satacak,  model ismi olacak mı? Togg için başvuruşar nasıl olacak? Togg CEO’su Gürcan Karakaş, vatandaşların en çok merak ettiği soruları tek tek yanıtladı.

EN ÇOK SATIŞ C-SUV'DAN GELECEK

Ülkemizde C-SUV alabilen birisi bizim aracımızı da alabilecek. İlerde tabii ki üretim planlarımız doğrultusunda B segmenti modeller de gelecek. En çok satılan araç yüksek ihtimalle C-SUV modelimiz olacak.

    

MODEL İSMİ OLACAK MI?

Model isminden ziyade rakam ve harflerden oluşan (Örneğin; X1) isimler koymayı niyetliyoruz. Bir model ismi yaratıp o isim için de ayrı bir efor, bütçe harcamak istemiyoruz.”

TOGG İÇİN BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Şubat ayında ön siparişe açılacak. Bir internet adresi üzerinden başvurular alınacak. Talepler belirlenecek. Çekiliş mi? Önce başvuran mı? üzerinde çalışıyoruz. Belki her ikisi de olabilir.

TOGG fiyatı ne zaman açıklanacak? TOGG en fazla kaç basar?

EPDK, TOGG için devreye girdi: Uygulama 1 Ocak'ta başlayacak

Togg için 'ŞarjetTR' uygulaması devreye giriyor! Yüzde 25 indirim olacak!

TOGG ön sipariş fiyatı ne kadar? İşte TOGG ön sipariş verme 2022!