Otomobil

TOGG'un yeni versiyonunun fiyatı belli oldu! 29 Ekimde satışa çıkıyor!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un yeni versiyonun fiyatı belli oldu. 29 Ekim’de satışa çıkacak yeni model için belirlenen fiyat merak ediliyor. TOGG yeni versiyonun satışa çıkacağı ücret haberimizde...Şimdi TSB'nin listesinde yerli otomobil Togg T10X'in henüz satışa sunulmayan versiyonunun fiyatını ortaya çıkarmasıyla dikkat çekti

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) kasko değer listesi, birçok otomobilin resmi fiyat listelerinden önce açıklanmasıyla son dönemde dikkat çekiyordu. Şimdi TSB'nin listesinde yerli otomobil Togg T10X'in henüz satışa sunulmayan versiyonunun fiyatını ortaya çıkarmasıyla dikkat çekti. Togg T10X, 29 Ekim'de piyasaya sürülecek. Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerine teslim edilen 320 kW gücündeki 4x4 çekiş sistemine sahip olan araç TSB'nin listesine göre 1 milyon 790 bin TL bir fiyata sahip.

 

Çift motorlu versiyonu ne kadar?

Yerli elektrikli otomobil üreticisi Togg'un T10X modeli, Mart ayında ön siparişe açılmış ve aracın fiyatları açıklanmıştı. Togg'un ilk modeli olan T10X, tek elektrik motorlu ve arkadan itişli olarak piyasaya sürüldü. Yerli elektrikli SUV, 2 farklı donanım ve 2 farklı menzil seçeneğiyle sunuldu ve 177 bin 467 adet ön sipariş topladı. Şirket, yıl sonuna kadar 20 bin kişiye çekiliş sonucunda otomobili teslim edeceğini açıkladı. Ancak Togg'un hedefi, kamu ve şirket ortakları dahil olmak üzere yıl sonuna kadar toplam 28 bin adet otomobil teslim etmek.

TSB kasko değer listesi incelendiğinde, Togg T10X'in henüz resmi olarak açıklanmayan bir başka versiyonunun fiyatının ortaya çıktığı tespit edildi. Bu versiyon, çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. V2 yüksek donanım paketli ve uzun menzile sahip olan bu versiyonun fiyatı TSB listesinde yer alıyor.

320 kW gücündeki çift motorlu versiyonun fiyatı 1 milyon 790 bin TL olarak açıklandı ve bu versiyonun ÖTV'sinin yüzde 50'lik dilimde yer alacağı belirtildi.

Togg T10X'in şu anda satışta olan versiyonlarının fiyatları ise şu şekilde:

 

29 Ekim’de satışa çıkacak yeni versiyonun rakiplerine göre fiyatı nasıl?

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un henüz resmi fiyatı açıklanmayan, ancak TSB listesinde fiyatı ortaya çıkan T10X modelinin 4x4 versiyonu, 100. yıl özel serisiyle birlikte 29 Ekim tarihinde satışa sunulacak.

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, bugüne kadar 40 adet T10X teslimatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Şirket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ve Devlet Malzeme Ofisi üzerinden kamuya teslim ettiği araçların önemli bir kısmını 320 kW gücünde arka çekişli versiyondan oluşan T10X modeliyle gerçekleştirdi.

Togg'un ilk modeli T10X, C-segment SUV sınıfında yer alıyor ve 320 kW güce sahip model sayısı diğer modellere göre oldukça az. T10X'in yerli rakipleri arasında en yakın model Volvo C40 Recharge P8 oluyor ancak fiyatı T10X'ten 180 bin TL daha yüksek. Kia'nın EV6 GT modelinin ise 430 kW güce sahip bir versiyonu bulunuyor fakat fiyatı 3 milyon TL'nin üzerinde.

T10X, Tesla Model Y ile fiyat ve güç olarak benzerlik gösteriyor. Tesla Model Y, Türkiye'de yeni satışa sunulan 378 kW ve 393 kW'lık çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarıyla T10X'e rakip oluyor. Ancak Tesla'nın daha yüksek güçteki versiyonları 1 milyon 702 bin 864 TL'den başlıyor ve daha güçlü versiyonun fiyatı ise 1 milyon 795 bin 523 TL olarak açıklandı.

T10X'in güçlü rakipleri arasında ise Audi e-Tron Sportback, BMW iX, Mercedes GLC ve Jaguar I-Pace yer alıyor. Bu otomobillerin her biri premium sınıfta yer alıyor ve en az 3 milyon TL'lik fiyatları bulunuyor.

Üretim artacak! Togg Ceo'su teslim edilecek araç sayısını açıkladı!

Mercedes'in elektrikli SUV modeli EQB'ye 141 bin 162 TL'lik TOGG indirimi! Mercedes EQB'de fiyatlar düştü!

Togg CEO'su Gürcan Karakaş açıkladı! Mayıs ayında 1000'in üzerinde araç teslim edilecek!