16 / 06 / 2024

TOGO Kuleleri tartışması tam gaz: Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerindeki baskı artıyor! 10 müfettiş inceledi!

TOGO Kuleleri tartışması tam gaz: Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerindeki baskı artıyor! 10 müfettiş inceledi!

Geçtiğimiz yıllarda rant iddialarıyla gündeme gelen TOGO Kuleleri’nde yeni bir gelişme yaşandı.  Tartışmaların tam gaz devam ettiği TOGO Kuleleri için, ABB'de 8 defa mülkiye, bir defa adalet, bir defa Devlet Denetleme Kurulu müfettişi olmak üzere 10 müfettiş inceleme yaptı. 



Geçtiğimiz yıllarda rant iddialarıyla gündeme gelen başkent Ankara'daki TOGO Kuleleri’nde ilginç bir gelişme yaşandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Eski CHP Milletvekili ve eski ATO Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Ankara'daki TOGO Kuleleri’nin planları mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Cumhuriyet'ten Emirhan Çoban imzalı habere göre buna karşın TOGO Kuleleri’ne ilişkin alınan mahkeme kararlarıyla beraber olay da kısır döngü içerisine girdi. 

TOGO Kuleleri tartışması tam gaz: Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerindeki baskı artıyor! 10 müfettiş inceledi!

Edinilen bilgilere göre, Sinan Aygün’ün aynı konulardan verdiği dilekçeler üzerine sürekli şekilde  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’ni (ABB) denetlemesi için müfettiş görevlendirildi. 2019'dan bu yana benzer konular nedeniyle gerçekleştirilen incelemeler sonucunda soruşturmaya izin verilmemesi kararı alınmasına karşın Mayıs'ta müfettiş denetimlerine bir yenisi daha eklendi. Böylelikle 8 defa mülkiye, bir defa adalet, bir defa Devlet Denetleme Kurulu müfettişi olmak üzere 10 müfettiş inceleme yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, imar ve şehircilik daire başkanı ve 1. hukuk müşaviri 10. defa soruşturulmuş oldu. Sinan Aygün’ün aynı konulardan verdiği dilekçeler üzerine sürekli olarak müfettiş görevlendirilmesi “belediye çalışanları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne siyasi baskı mı yapılıyor” sorusunu da akıllara getirdi.

YARGIDAN DUR KARARI GELMİŞTİ

CHP eski Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu ve yargı kararlarının ardından yıkım süreci başlatılan TOGO Kuleleri için yargı tarafından, yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, emsalin kesin olduğu için bu kararların yıkımı sadece erteleyecek özellikte olduğuna, yıkımın önünde hiçbir engelin olmadığına ve rant iddialarının odağındaki bu kulelerin er ya da geç yıkılacağına dikkat çekmişti.
 

Konutta vergilerin artırılmasına sektörden büyük tepki! Bu uygulama inşaat sektörünü bitirir!

Park Serenity Yalova'da hemen teslim fırsatıyla 2+1 konutlar! 

TOKİ'den Ankara'da 9 bin TL taksitle konut müjdesi! Resmen açıklandı, başvurular başlıyor! 


Geri Dön