Ekonomi

Tohumluk buğday fiyatları yüzde 218 zamlandı! Geçen sene sadece bu kadardı! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Tohumluk buğday fiyatları, Bakan Kirişçi tarafından açıklandı! TİGEM’in tohumluk fiyatlarına yaklaşık yüzde 218 oranında zam yapıldı. Peki, TİGEM’in tohumluk tutarları geçen sene ne kadardı? İşte 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...TİGEM’in 2022 senesi tohumluk satış fiyatını Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi açıkladı

TİGEM’in tohumluk fiyatlarına yaklaşık yüzde 218 oranında zam yapıldı. TİGEM’in 2022 senesi tohumluk satış fiyatını Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi açıkladı. Buğday fiyatlarında meydana gelen artış, TİGEM’in tohumluk fiyatlarını da etkiledi. TİGEM’in tohumluk tutarları geçen sene nazaran yaklaşık yüzde 218 zamlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen 70. TİGEM Geleneksel Hasat Bayramı'na katıldı. Kirişci, burada yapmış olduğu konuşmada TİGEM’in tohumluk fiyatlarını bildirdi. Kirişçi, “Tohumluk fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için kilo başına 10,5 TL, tritikale için kilo başına 9,5 TL ve arpa için kilo başına 9 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Kirişçi, twitter hesabı üzerinden de bir paylaşımda yaptı. Vahit Kirişçi yaptığı paylaşımda şu cümlelere yer verdi:
“TİGEM’in sertifikalı tohumluk satış fiyatları makarnalık ve ekmeklik buğday için 10,5 TL/kg, Tritikale için 9,5 TL/kg ve Arpa için 9 TL/kg olarak belirlenmiştir. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Peki, TİGEM’in tohumluk tutarları geçen sene ne kadardı? 2021 yılında TİGEM’in ekmeklik ve makarnalık buğday tohumluğu ile arpa tohumluğunun fiyatı kaç TL'ydi.

Tarımdanhabercomtr'de yer alan habere göre; TİGEM geçen yıl makarnalık buğday tohumluğunu 3500 TL/ton, ekmeklik buğday tohumluğunu 3300 TL/ton, arpa tohumluğunu 3250 TL/ton ve Tritikale tohumluğunu da 3250 TL/ton olarak açıklmıştı. TİGEM tohumluk fiyatlarını senelik belirlerken, 2022 tohumluk fiyatlarına ise yaklaşık yüzde 200 zam uygulandı.

MAKARNALIK VE EKMEKLİK BUĞDAY TOHUMLUĞUNUN FİYATI AYNI OLDU

TİGEM, geçen sene makarnalık buğday tohumluğu ile ekmeklik buğday tohumluğunun satış fiyatını birbirlerinden farklı açıklarken bu sene her iki tohumluğun satış fiyatı 10500 TL/ton oldu.

PİYASA BEKLENTİLERİ DAHA FAZLAYDI

TİGEM tohumluk fiyatlarına her ne kadar yaklaşık yüzde 218  zam uygulanmış olsa da piyasa beklentileri daha fazlaydı. TİGEM’in buğday tohumluklarında fiyat beklentisi 11000 TL/ton ile 12500 TL/ton içinde bulunuyordu. Açıklanan fiyatların beklentilerin altında kalması, üreticinin lehine bir konum oluşturdu.

Kırmızı et ve tavuk etinde bomba indirim başladı! Migros'ta et fiyatları dip yaptı! 4 Ağustos 2022 fiyat listesine bakın

Evi olmayanlara müjde! Evsiz kimse kalmayacak! Arsayı devlet verecek evi vatandaş yapacak!

iPhone 13 Pro 1 TB A101'de! Bu fırsat bir daha gelmez, hemen bakın! 4 Ağustos 2022 fiyat listesi...