Kent Haberleri

Tokat çevre yolu açılış töreni gerçekleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: ''Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık" dedi...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık'' dedi. 

     Yıldırım, Tokat Çevre Yolu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tokatlılarla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Yolun hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, ''Dile kolay, 32 yıl geçmiş. Bir nedenle yatırıma konmuş. Her seçimde siyasetçiler Tokat'a gelip, çevre yolu üzerinden siyaset yapmış. Tokat Çevre Yolu'nu yapacağım diye sizden oy istemiş. Böylece seçimler geçmiş, vaatler unutulmuş. Tokat Çevre Yolu da bir başka seçime kalmış'' diye konuştu. 

     AK Parti'nin iktidara gelmesiyle ülkenin, milletin ihtiyacı olan hizmetlerin yapıldığını anlatan Yıldırım, geçmişte sözü verilen 30-40 yıl önceki işlerin de dönemlerinde birer birer bitirildiğini belirtti. 

     Tokat Çevre Yolu'nun 8 kilometre uzunlukta olduğunu aktaran Yıldırım, Sivas istikametine transit devam eden yol sayesinde, hem şehir merkezindeki trafiği rahatlattıklarını hem de şehrin egzoz gazından ve çevre kirliliğinden etkilenmesinin önüne geçtiklerini söyledi. 

     ''Buradan küçük bir sitemim var. Yol üzerinde bazı kamulaştırmalarda birçok Tokatlı hemşehrimiz yardımcı oldu ama bir iki arkadaşımız bize yardımcı olmadı'' diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''300-500 metrekare bir iki yer için yıllarca uğraşmak zorunda kaldık. Bu yol 3 yıl önce de bitirilebilirdi açık söylüyorum. Bu nedenle 3 yıllık gecikmemiz var. Yolu biz niçin yapıyoruz- Yolu insanlar için yapıyoruz, ülkemizin kalkınması için yapıyoruz, ülkemizin refahı için yapıyoruz. İnsanımızın daha fazla seyahat etmesi için yapıyoruz. Yolları bölüyoruz, bölüyoruz, hayatları birleştiriyoruz. 10 yılda Türkiye'de 16 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptık. 80 yılda Türkiye'nin yaptığı bölünmüş yol miktarı sadece 6 bin 100 kilometredir. 10 yılda bunun üzerine 16 bin 200 kilometre bölünmüş yol yapmak ne anlama geliyor, sizin takdirinize bırakıyorum. 80 yılda yapılanın 2,5 katını yaptık, insanımızın hizmetine sunduk. Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık.'' 

     Tokat'a sundukları hizmetlerin sadece çevre yolla kalmadığını anlatan Yıldırım, ''10 yılda Tokat'ın ihtiyacı olan projeleri bir bir hayata geçirdik. Tokat, bu yapılan işlerden elbette nasibini aldı. Reşadiye'ye giden dere yolunu biliyorsunuz. Eski halini de biliyorsunuz. Erzincan'a, Kars'a, Güroymak'a kadar yolun birçok bölümünü sıcak asfaltla, bölünmüş yol olarak bitirdik. Halkımızın hizmetine sunduk. Tokat'ta 10 yılda yaptığımız bölünmüş yol miktarı tam 231 kilometredir. Buraya nereden geldik- 17 kilometreden aldık ve 231 kilometre daha üzerine koyduk. 248 kilometre bölünmüş yolu Tokat'ımıza kazandırdık. Helali hoş olsun'' diye konuştu. 

     Tokat'tan Çanakkale savaşlarına giden gençler için ağıtlar yakıldığını anımsatan Yıldırım, ''Hey on beşli on beşli, Tokat yolları taşlı. Devamını söylemiyorum. Siz biliyorsunuz. Artık Tokat'ın taşları kalmadı. Tokat'ın yollarının taşlarını temizliyoruz. Tokat'ı çevre yolu ve bölünmüş yollarla, transit yollarla donatıyoruz. İstiyoruz ki kızların gözü yaşlı olmasın. Tokatlıların gözü yaşlı olamasın. Trafik kazalarında insanlarımızın canı yanmasın. Tokat'a 10 yılda bakanlığımızın yaptığı yatırımların tutarı 814 milyon lira. Bizden önceki 10 yılda 125 milyon lira'' ifadelerini kullandı. 

     

     -''Türkiye'de hava yolunu halkın yolu yaptık''- 

     

     Tokat Havaalanı'nın 2001 yılında ''kriz var'' denilerek kapatıldığını ifade eden Yıldırım, ''2006 yılında tekrar açtık. Bakıyoruz Tokatlı hemşehrilerimiz havaalanına rağbet etmiyor. Yılda 30 bin insanımız hava yoluyla seyahat ediyor. Yetmiyor. Havaalanını mutlaka etkin kullanmak zorundayız. Niye Tokatlılar hava yolunu tercih etmiyor. Türkiye'de hava yolunu halkın yolu yaptık. 9 milyon vatandaşımız uçakla yolculuk yaparken bugün 65 milyona çıktı. 25 havaalanımız açıkken, bu yıl 49 havaalanına çıktık. Türkiye'nin her tarafına hava yoluyla gitmek mümkün. Baktık ki Tokat Havaalanı sınırlı bir havaalanı. Maalesef orta büyüklükteki uçaklar inemiyor. Düzenli sefer olmayınca da sizler hava yolunu tercih etmiyorsunuz. Arkadaşlara dedim ki; 'Kazova'yı karış karış tarayın, güzel bir havaalanı Tokat'ın olacak. Başka yolu yok. Hiçbir mazeret istemiyorum.' Çözüm bulduk. Kamulaştırmalar başlayacak. Sizlerden destek istiyoruz. Bu işin kısa sürede yapılması için bize destek olacaksınız'' diye konuştu. 

     Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan ve Dilek Yüksel ile kurdeleyi keserek, yolu ulaşıma açtı. Bakan Yıldırım, daha sonra, çevre yolunda bir aracı kullandı. 

     Törenin ardından AK Parti Tokat İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasını açılışına katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ise ''AK Parti'nin başarısındaki en büyük etki, 75 milyonun desteği, duasıdır. Tokatlıların desteği ile AK Parti ülkede bugüne kadar destanlar yazmıştır. Yeni binamız hayırlı olsun'' dedi. 

     

     -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem- 

     

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de ''Bulunduğumuz dönemde gerçekten dünya çok büyük sıkıntıların içerisindeyken, Türkiye büyümeye, gelişmeye ve hizmete devam ediyor. Bazıları, söz verir, yapmaz. Bunlar adam değil. Bazıları da söz verir, yapar. Onlar adamdır. Bazıları da söz vermeden yapar. Onlar da adam gibi adamdır. Bakın AK Parti'nin bugün hayata geçirdiği hizmetlerin büyük bir kısmı vaat edilmeden, halkın talebi olmadan, bu ihtiyaçlar görülerek yapıldı'' diye konuştu. 

     Yıldırım ve Erdem, daha sonra binanın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, temaslarının ardından havayoluyla Tokat'tan ayrıldı. 


AA