02 / 05 / 2024

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken deprem uzmanlarından peş peşe açıklama geldi.  5.6 büyüklüğünde deprem olabilir...



AFAD dün saat 18.11'de merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprei duyurdu. Deprem çevre illerden hissedilirken, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy başta olmak üzere deprem uzmanlarından açıklamalar gelmeye başladı. Ersoy, söz konusu depremin Kuzey Anadolu Fay hattını tetikleyip tetiklemeyeceğine dair açıklama yaptı. 

5,6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM KRİTİK!

Ersoy; bölgenin depremselliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Esroy: ''Bu Kuzey Anadolu fayının anakolu üzerinde değil, yan kolları üzerinde yine Kuzey Anadolu fayına bağlı ama buranın çok uzun olmadığını dolayısıyla 6-.6.5'a kadar deprem oluşturabileceğini, 7'ye çıkmayacağını söylemiştim.  akabinde de 5.6 büyüklüğündeki deprem şöyle kritik; Türkiye'deki yapıların hasar sınırları 5.5'la başlıyor. Dolayısıyla 5.6 bu anlamda önemli olabilir.''dedi.

DEPREMLER DEVAM EDECEK!

Ersoy, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, deprmelerin devam edeceğini açıkladı. Depreme kaşı dirençli şehirler oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Ersoy'' Aksi takdirde bu depremler devam edecek. Bu Kuzey Anadolu fayının ana kolu üzerinde olmadığı için 7 seviyelerinde bir deprem normal şartlarda beklemem ama tabi bunun garantisi yok.'' dedi.

Tokat depremlerinden sonra deprem uzmanları peş peşe açıkladı! 5.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

ORTA BÜYÜKLÜKTE DEPREM!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabı X'ten, dün olan depremin öncü bir deprem olduğunu söyleyerek ''Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun.''ifadelerini kullandı.

HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMALI1

Görür, bu depremlerin artçı depremler olduğunu belirterek, depremlerin devam edebileceği konusunda uyararak, çatlak ve hasarlı binalardan uzak durulması konusunda uyardı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNE GÖRE 2 KATI DAHA YAKIN BİR DEPREM

Deprem Uzmanı Dr. Sinan Cansız, "Müstakil bir deprem. Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde Erzincan'dan İstanbul'a kadar her zaman büyük şiddetli depremler meydana gelmektedir ki Tokat'ta da en son 1942 yılında Erbaa ilçesinde çok ciddi bir deprem meydana geldi, büyük bir yıkım bıraktı.

Bölge aslında büyük depremlere gebe olan bir bölge her zaman. Diri fayların her zaman olduğu büyük depremler oluşturabilecek nitelikte. Çok yüzeye yakın bir deprem. Kahramanmaraş depremine göre 2 kat daha yakın bir deprem" dedi.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Geri Dön