Kentsel Dönüşüm

Tokat kentsel dönüşümle gelişecek!

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Tokat'ın her alanda gelişmiş, parlayan bir kent olması yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "İnşaat sektörünün önünü açtık, Tokat'ta yeni bir kültür oluştu." dedi...


Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Tokat'ın her alanda gelişmiş, parlayan bir kent olması yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "İnşaat sektörünün önünü açtık, Tokat'ta yeni bir kültür oluştu. Kentsel dönüşüm projeleri ile Tokat, tarihinde en büyük gelişimi gösterecek" dedi. Çiçek, çevreci projeleri kapsamında Tokat'ın doğasını koruyacaklarını da kaydetti.
Çiçek, kentte yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. Büyük projeleri hayata geçirdiklerini belirten Çiçek, "Toplu konut, asfalt fabrikası, doğalgaz, çevre yolu, atık su arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi, spor tesisleri, park ve yeşil alanlar, sebze hali gibi ilimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacak çalışmalarımızın bir kısmı tamamlandı" diye konuştu.

"Kent olacak demiştik"

2004 yılında inşaat sektörünün tamamen durmuş olduğunu ifade eden Çiçek, "Kat adetlerinin düşmesi inşaat sektörünü tamamen durdurmuştu. Yoğun gayret ve çabalarla kat adetlerini yükselterek inşaat sektörünün önünü açtık. İnşaat sektöründe Tokat'ta yeni bir kültür oluştu. Yeni mütahhitlcrimiz çıktı. Tokat il dışında çekim merkezi haline geldi" dedi.

"Dönüşümle değişim"

Kentsel dönüşüm projesi ile Tokat'ın, tarihinde en büyük gelişimi göstereceğini belirten Çiçek, "En önemli revizyon imar plan çalışmalarını yaptık. Oğulbey, Örtmeliönü, Mehmetpaşa mahallerinde hatta Çay Mahallesi'ne kadar uzanacak bir bölgede Kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Diğer taraftan Semerkant ve Kalcardı mahallerinde de kentsel dönüşümü uygulayacağız. Gccckonduları engelleyen imar planı revizyonu ile 8-10 kata kadar binalar yapılabilecek. Toplu Konut İdaresi 1984 yılında kurulmuş olmasına rağmen 2004 yılma kadar Tokat'ta hiçbir konut yapılmamıştı. 1134 konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. Yazıcıoğlu'nda da çok katlı binalar yükselmeye başladı" diye konuştu.
Tokat Belediye Başkanı Çiçek, kentsel dönüşüm projeleri ile kentin tarihindeki en büyük gelişimi göstereceğini belirtti.

"Tarih canlandı"
Tokat'ın tarihi mirasınının gelecek nesillere aktarılabilmesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini anlatan Çiçek, çevrenin korunması konusunda duyarlı olduklarına da dikati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeşilırmak'ı çöplerimizle, atık su ve kanalizasyon suları ile kirletiyorduk. Tokat Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 75'i AB tarafından hibe olarak, yüzde 25'i ise İller Bankası kanalı ile Devlet Planlama Teşkilatı'nın girişimleri ile Türkiye tarafından karşılanarak hizmete geçti. Diğer bir projemiz ise 'Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'. Çöplerden sızan sular Yeşilırmak'ı kirletmekteydi. Tokat ili Turhal, Zile ve Pazar ilçe belediyeleri tarafından birlik oluşturduk. Çöplerimizin düzenli depolanması için Turhal Kuşoturağı Köyü yakınlarında 700 metrekarelik bir depolama alanı kurduk.
Bir önemli tesisimizde Katı Atık Tesisi'nin yanına Yapİşlet-Devret modeliyle yaptığımız 'Tıbbi Atık ve Strelizasyon Tesisi'dir. Bu tesisin önemli tarafı bölgede ilk olması. Çevre illerden de tesisimize tıbbi atıklar kabul edilecek."

Milliyet/ŞENAY GÜNER