28 / 04 / 2024

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 



Tokat Turhal Belediyesi ilçe genelinde bisiklet yolu inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  dana önce 10 kilometrelik bisiklet yolunu devreye alan belediye bu rakamı 32 kilometreye uzatmayı hedefliyor.

 Türkiye genelinde en çok bisiklet kullanan yerlerden birinin Turhal olduğunu söyleyen Bekler  "Bisikleti, kültürel ve sosyal hayatımıza sokmak istiyoruz. Bu amaçla başladığımız çalışmalarda şehrimizin çeşitli yerlerinde 22 kilometrelik bisiklet yolumuzun projemizi hazırladık. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankasına sunduk. İnşallah en kısa sürede şehrimizi bisiklet yolları ağları ile öreceğiz." dedi.

Tokat Turhal da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Bisiklet kullanımı ile trafik yükünün azalacağını söyleyen Bekler, "Koronavirüs eski alışkanlıklarımızı gözden geçirmemizi ve sağlıklı hayatı göz önünde bulundurmamızı sağladı. Hareketin daha çok yapılması gerektiğini bu vesileyle anlamış olduk. Vatandaşlarımızın bisiklet kullanabilmeleri için ilçemizin coğrafi durumu çok uygun" şeklinde konuştu. 

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!


Geri Dön