Genel

Tokat Valiliği 1 milyon 217 metrekare arsayı kiraya verecek!

Tokat Valiliği, Zile İlçesi, H35D.10A pafta, 549 parselde yer alan 1 milyon 217 bin metrekare alanlı tarla vasıflı taşınmazı kiraya verecek. Taşınmazın rayiç bedeli 1 milyon 217 bin TL

Tokat Valiliği tarafından verilen ilan şu şekilde;

TOKAT VALİLİĞİ DEFTERDARLIK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3'üncü maddesi ve 14/07/2005 tarihli ve 2009/1599 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu \ Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar kapsamında Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerler ve Mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıdaki özellikleri belirtilen taşınmaz mallar üzerinde kırkdokuz yıl süreli irtifak hakkı tesis edilecektir.

İLÇE: ZİLE
Sıra: 1 
Taşınmaz No: 60120105807
MAH/KÖY ADI: Reşadiye Köyü
PAFTA: H35D.10A
ADA/PARSEL: 548
YÜZÖLÇÜMÜ: 1.217.300,00
CİNSİ: Tarla
MEVKİİ: Ağıldere
İMAR: İmarsız
RAYİÇ DEĞERİ: 1.217.300,00

Teşvikten Yararlanma Şartları:

1- Hazine Müsteşarlığınca verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın j konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan,

2- irtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarelerce bu taşınmaza takdir edilecek rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı için bir katından az olmayan, (ancak, toplam sabit yatırım tutarı 500.000,00 TL'sından (BeşyüzbinTL.)'den az olmayan,

3- Yatırım tutarının %20'sine kadar net öz kaynağa sahip olan,

4- Yatırımın ne şekilde finanse edeceğini beyan eden,

5- Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 10.000.000,00. TL (onmilyonTL) yi aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finans tablosu veren gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir.

6- Entegre hayvancılık asgari yatırım kapasitesi; Süt inekçiliği entegre tesislerinde 300 adet büyükbaş, büyükbaş besicilik entegre tesislerinde 500 adet \ büyükbaş/dönem süt ve et yönlü küçükbaş entegre tesislerinde 1.000 adet küçükbaş/dönem kanatlı entegre tesislerinde 200.000 adet/dönem

7- Finans ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklıkları bu teşvikten yararlanamaz.

8- Taşınmazın 803.900,00 m2'lik kısmı 47 kişi tarafından işgal edilerek kullanılmaktadır.

Başvuru Şekli ve Bilgiler:

1- irtifak hakkı tesis edilmesine karar verilen taşınmazlar için, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere ilişkin uygulama projelerinin yaptırılması, gereken hallerde ifraz, tevhit terk vb. işlemlerinin yaptırılması amacıyla fiili kullanım olmaksızın bedelsiz olarak yatırımcı lehine bir yıl süreyle | ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde en fazla bir yıl uzatılabilir.

2- Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin Ek-1'de yer alan talep formunu ve Ek-6'da yer alan yatırım bilgi formunu doldurarak, Ek-2'de yer alan yatırımcıdan istenecek bilgi ve belgeler ile birlikte 21/06/2011 tarihine kadar Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) müracaat etmesi gerekmektedir.

3- Başvuru,öncesinde Tokat Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 2.000,00 TL. (ikibin TL.) yatırılarak, buna ilişin makbuzun yukarıda sayılan belgelerle birlikte verilmesi gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Yönetmeliğin 14. maddesine göre kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda verilecektir.

5- Yukarıdaki taşınmaz mal tek yatırım projesi olarak değerlendirilecektir.

6- Yatırımcıların müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvuracakları gibi taleplerini Posta (PTT) aracılığı ile de yapabilirler. Ancak postada doğabilecek I gecikmeden dolayı idare ya da Komisyon herhangi bir suretle sorumlu değildir.

7- Ayrıca irtifak hakkı tesisine ilişkin bütün bilgiler; www.milliemlak.gov.tr. internet adresinden Tokat Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden ve (0356 21244 88) telefondan bilgi alınabilir.
İLAN OLUNUR


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com