06 / 05 / 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide soğuk hava önlemi!

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide soğuk hava önlemi!

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide soğuk hava önlemi alındı. Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide, içerisinin kolay ısınmasını sağlamak için, kubbenin alt kısmı şeffaf karbondan üretilen plastikle kapatıldı...



Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir camide, içerisinin kolay ısınmasını sağlamak için kubbenin alt kısmı şeffaf karbondan üretilen plastikle kapatıldı.


İlçe merkezinde bulunan Ulu Cami'nin imamı Mustafa Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçelerinde de soğuk havanın etkili olduğunu söyledi.


Kışın camiye gelenlerin sayısında azalma olduğunu belirten Ünal, cemaatin güzel, sıcak bir ortamda ibadetini yapabilmesi için çözüm düşündüklerini ve cemaatten bir kişinin, caminin içinde, kubbenin bulunduğu bölümün kapatılabileceğini önerdiğini bildirdi.


Bu öneriyi olumlu bulduklarını ve kubbenin alt kısmını şeffaf karbondan üretilen plastikle kapattıklarını dile getiren Ünal, "Cemaatimiz bundan çok memnun, hava sirkülasyonu yapmıyor. Camimiz sıcak kalıyor. Sıcak ortamda da rahatlıkla ibadetlerini yapabiliyorlar. Bu bize takriben 10 bin TL'ye mal oldu. Bunu da sağ olsun cemaatimiz ve esnaflarımız karşıladı. Sıcak bir ortamda ibadetimizi yapıyoruz. Herkese de tavsiye ediyoruz, güzel bir ortam oluştu camimizde" diye konuştu.


Cami cemaatinden Duran Bolulu ise sıcak bir ortamda ibadetlerini yerine getirebildiklerini belirterek, cami imamı Ünal'a teşekkür etti.


AA


Geri Dön