29 / 04 / 2024

Tokat'ta ‘Akıllı Su Sayacı’ sistemine geçildi!

Tokat'ta ‘Akıllı Su Sayacı’ sistemine geçildi!

Tokat Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada; kaçak su kullanımın önüne geçilmesi ve aboneler tarafından kullanılan su miktarının takip edilebileceği akıllı su sayacı sistemi ile abonelerin suyu yüzde 10 daha ucuz kullanacağı bildirildi...




Tokat Belediye Başkanlığı tarafından alınan kararla ‘Akıllı Su Sayacı’ sistemine geçildi.


Tokat Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada; kaçak su kullanımın önüne geçilmesi ve aboneler tarafından kullanılan su miktarının takip edilebileceği akıllı su sayacı sistemi ile abonelerin suyu yüzde 10 daha ucuz kullanacağı bildirildi. Sistem sayesinde abonelerin belediyeye depozito ücreti ödemeyip sabit fiyatla sınırsız su kullanacağı, abonelerin ne kadar su kullandığını ve ne kadar daha kullanabileceğini her an kontrol etme imkanının olacağı kaydedildi. Ayrıca geçmişe yönelik borçların ödenmesinin kolaylaştırması beklenen sistemin aboneler arasında haksızlıklar önlenip kaçak su kullanımının ortadan kaldırması bekleniyor. Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarını da çözüm olarak görülen su sayaçlarının 10 taksitle alınabilecek.


Öte yandan hafta sonu ve resmi günlerde su bitmesi durumunda sayacın kilitlenmeyeceği, açık unutulan musluklar ve kaçaklardan dolayı su basmaları ve gereksiz sarfiyatında bu sistemle önüne geçileceği kaydedildi.



Malatya Gerçek



Geri Dön