Kent Haberleri

Tokat'ta yatay mimari dönemi başlıyor! 

30 milyon lira bedelle Tokat’ta Meydan Projesi’ni hayata geçiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projelerinde yer alan yapıların yatay mimariye göre inşa edileceğini dile getirdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Meydan açılışında yaptığı konuşmada yatay mimariye verdiği önemi dile getirdi. Akşam'da yer alan habere göre; Türkiye'nin de Tokat'ın da gündeminde "yatay mimari" olduğunu hatırlatan Başkan Eroğlu  "Binalardaki yüksek katların kaldırılmasıyla ilgili Bakanlık'tan yazı geldi. Temmuz ayında Meclisimizde değerlendirdik. Artık daha yatay mimariye bakacağız. Yani altı yedi katı geçmeyecek şekilde binalar yapılacak. Şu anda Tokat'ta en fazla 12 kat yapılabiliyor. Bunu daha da düşüreceğiz.

Buradan açık çağrım olsun: Mimarlarımıza, mühendislerimize, müteahhitlerimize teklifte bulunalım. Gelin, hep beraber bu yatay mimariyi planlayalım. Tokat şanslı bir sehir. Tarihî mekânlarımızın yüzde 90'ı ayağa kalktı, yedi sokak kaldı. Şehrimizde tarih şuuru da oluşmaya başladı. Mesela Tokat tarihinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını da arzu ediyoruz” dedi

Tokat Yeni Havalimanı'nın yüzde 82'si tamam!