Kent Haberleri

TOKİ 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı hayata geçirdi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca, 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı inşa edildiğini açıkladı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları... Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakan Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin inşa ettiği konutlar ile ilgili bilgi vererek, güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşın kalmamasını istediklerine dikkat çekti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından, 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı üretildiğine dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakan Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin inşa ettiği konutlar ile ilgili bilgi vererek, güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşın kalmamasını istediklerine dikkat çekti. 

Bakan Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik" diyerek, vatandaşların sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturulduğunu belirtti. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen TOKİ konutlarının güvenirliliğini kanıtladığının altını çizen Özhaseki, açıklamasında "Bakanlığımızın yüz akı olan TOKİ, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için ürettiği konutlarla büyük bir teveccüh görüyor. Yuva kuran liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla güçlü ve daha yaşanabilir şehirler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılmayan TOKİ konutlarının depreme karşı sağlam oluşlarıyla milletten takdir topladığını aktaran Özhaseki, "TOKİ'miz eliyle, sosyal konut projeleri, kentsel dönüşüm uygulamaları ve afet konutlarının inşası başta olmak üzere ortaya koyacağımız çalışmalarla sağlam, yatay mimariye uygun, çevre dostu konutlar inşa etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

TOKİ 1 milyon 270 bin konut ve 37 bin 760 sosyal donatı hayata geçirdi! 

TOKİ, 4 senede 400 bin konutluk kampanya başlattı

Açıklamaya göre, kurulduğu 2002 yılından bugüne milyonlarca kişiyi konut yapan TOKİ, Türkiye'de üretilen konutların yaklaşık yüzde 13'ünü  hayata geçirdi. 

Ürettiği 1 milyon 270 bin konutla yaklaşık 5 milyon vatandaşı konut sahibi yapan TOKİ'nin, son 4 senede 50 bin, 100 bin ve 250 bin olarak açıklanan toplam 400 bin konutluk 3 sosyal konut kampanyasına yaklaşık 6,9 milyon geçerli başvuru geldi. "İlk Evim Arsa", "İlk İş Yerim" projeleri de TOKİ eliyle gerçekleştirildi. 

Konut projelerinin yanı sıra, kamunun ihtiyaç duyduğu binaları ve sosyal donatılara da imza atan TOKİ tarafından, 1420 okul, 217 öğrenci yurdu, 26 üniversite binası, 270 hastane, 21 stadyum, 984 cami, 371 kamu hizmet binası hizmete açıldı. 

190 bin 402 afet konutu yapıldı 

TOKİ, bugüne kadar afetlerin ardından 190 bin 402 konut yaptı. Bu çerçevede, TOKİ, Bingöl'de 2 bin 857, Kütahya Simav'da 928 , Van-Edremit'te 17 bin 504 konut ile 2020 Elazığ depreminin ardından 25 bin 475 konut, Malatya depremi sonrası 8 bin 618 konut, İzmir'de 5 bin 61 konut, Giresun-Kastamonu-Sinop-Bartın- Rize'de sel afeti sonrası 2 bin 219 konut, Antalya-Muğla yangınlarında sonra da 1.394 konut inşa etti. 

6 Şubat depremlerinden sonra bakanlıkça 11 ilde yapılan hasar tespitleri kapsamında deprem bölgesindeki rezerv alanda, şehir merkezlerinde ve köylerde 680 bin konut için çalışmalara start verildi. 

Depremin ardından, TOKİ'nin yaptığı, oturulmayacak derecede hasar alan tek bir konut görülmedi. TOKİ bünyesinde inşa çalışmaları 3 kriterde sürdürülüyor. Bu doğrultuda, ilk olarak 50-100 metreye kadar teknik olarak izin verilse dahi başlanan bütün rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzakta çalışma sürdürülüyor. 

TOKİ ikinci olarak, taşıma gücü, sıvılaşma dahil olacak şekilde yer altı su seviyesinin yüksek olduğu yerlerde değil, daha çok zeminin sağlam olduğu, kayalık, kireçtaşı olan alanlarda uygulamalarına devam ediyor. 

Üçüncü olarak da yapım aşamasında radye temel, tünel kalıp taşıyıcı sistem, yüksek beton dayanımı gibi depreme karşı en iyi çözümler tercih edilerek, kat yükseklikleri kısıtlanıyor. 

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Ramazan Kurtoğlu Kapalıçarşı'dan altın ve dolar almak isteyenleri uyardı: Bir şeyler dönüyor, hortlatabilirler dikkat

TOKİ Kırıkkale projesinin ihalesi yarın! Yahşihan'a tam 300 yeni konut geliyor!

Japon uzman Moriwaki yine uyardı: Marmara'da en az 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Bu bölgelere özellikle dikkat!