Toki

TOKİ konutları meclis gündeminde! CHP'li İlgezdi, Bakan Kurum'a 100 bin Sosyal Konut Projesi'ni sordu!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 1,5 yılda bitirileceği sözü verilen “100 Bin Sosyal Konut Projesi”nin üzerinden 6 sene geçtiğini anımsatarak, “Konutlar teslim edilmedi. 0,49 sabit faizle 240 ay olan ödemeler memur maaş zammına çıkarıldı, vade de 180 aya indirildi.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bir buçuk yılda bitirileceği sözü verilen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nin üzerinden 6 yıl geçtiğini anımsatarak, “Konutlar teslim edilmedi. 0,49 sabit faizle 240 ay olan ödemeler memur maaş zammına çıkarıldı, vade ise 180 aya indirildi. TOKİ mağdurlarına verilen sosyal konut sözleri ise başka bahara kaldı" ifadelerini kullandı. İşte Gamze Akkuş İlgezdi’nin o açıklamaları…

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve 1,5 sene içerisinde teslim edileceği sözü verilen "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ni Meclis gündemine taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması  istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Akkuş İlgezdi, dar gelirli vatandaş için açıklanan "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nin İstanbul'daki Tuzla ve Arnavutköy projelerinde de yaklaşık 10 bin konutun teslim edilmediğini söyledi.

Gamze Akkuş İlgezdi konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“Söz konusu projeye giren hak sahiplerine 240 ay boyunca 0,49 sabit faizle ödeme imkanı sözü verilirken gelinmiş olan süreçte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ödeme koşullarını hak sahipleri aleyhine değiştirildi. Ödemeler 180 aya indirilmiş, artışlar da memur maaşına endekslenmiştir. Ödeme koşullarındaki yüzde 1 şeklinde olan KDV oranları da yüzde 10'a yükseltildi. 894 Türk Lirası ödeyeceği açıklanan dar gelirli yurttaşlar 10 bin Türk Lirası civarında ödeme yapacak. Üstelik daha konutlar ortada yok. Dar gelirlinin ödeyemeyeceği bir ortam oluşturuldu."

"Tuzla projesi ile ilgili yaşanan gecikmelerinin konut fiyatlarına yansıtılmayacağı açıklamasını yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı verdiği sözü yerine getirmedi" ifadelerini kullanan Gamze Akkuş İlgezdi, Bakan Kurum'a şu soruları yöneltti:

-2019’da açıklanan ve en geç 1,5 senede bitirileceği söylenen '100 Bin Sosyal Konut Projesi' üzerinden 6 sene geçmesine rağmen neden halen bitirilememiştir?

-100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hangi şehir ve ilçelere kaçar konut yapılması planlanıyor?

-100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında hangi şehir ve ilçelerde kaçar konut teslim edilmiştir?

-100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında halen temeli atılmayan kaç proje vardır?

-Proje hak sahipleri için 0,49 vade farkı ile 240 ay boyunca yapılacak olan ödemeler neden 180 ay ve memur maaş artışı zam oranına döndürüldü?

-Proje başındaki yüzde 1 şeklinde olan KDV oranı neden yüzde 10'a yükseltildi?

-Tuzla projesinde yaşanan gecikme ile ilgili olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 'gecikmelerden kaynaklı maliyet artışları konut fiyatlarına yansıtılmayacak ve vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir' ifadesine aykırı iş ve işlemler neden yapılmıştır?"

 

Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın fiyatı ne kadar? 10 Ekim 2024 altın fiyatları

Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı taban ve tavan ücretleri tek tek hesaplandı! 

Resmi Gazete’de yayımlandı! Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'ne ait gayrimenkuller 10 yıllığına kiraya veriliyor!