Toki

TOKİ 11 ili baştan inşa edecek! 650 bin konut sahiplerini bekliyor!

TOKİ, ev hayali kuran vatandaşlara umut ışığı olmaya devam ediyor. Şu sıralarda 11 ilde 650 bin konut teslim edilmeyi bekliyor. İşte detaylar!Bu kampanyalar kapsamında ise her türlü kolaylık sağlanıyor

TOKİ, konut kampanyalarını uygun fiyatlar ile ev almak isteyen kişilere satış yapıyor. Bu kampanyalar kapsamında ise her türlü kolaylık sağlanıyor. Bu projelerde 2+1 ve 3+1 evler, 3 ile 4 katı geçmeyecek şekilde yapılacak.

TOKİ, sürekli olarak yeni projeler başlayarak, ev sahibi olmak isteyen kişilere fırsat sunuyor. İşte ayrıntılar...

DEPREMZEDELERE DESTEK OLUNMAYA DEVAM EDİLİYOR!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede kalıcı konut çalışmaları tam gaz devam ediyor. Toplamda ise 650 bin konutun temel atılarak, ve 11 il için 506 bin 739 konut ve 143 bin 271 köy evi yapılacak. Depremzedelere destek olunmaya devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzedeler için sadece konut inşa etmek ile kalmayıp, şehirlerin kültürünü de uzun süre yaşatacak ve ihtiyaçlarını giderecek olan projeler de hayata geçirmektedir. Tarihi yapılar ve zenginlikler korunarak, merkez ile ilgili master plan çalışmaları sürüyor ve Roma dönemine ait olan köprüler bile tekrardan inşa ediliyor. Depremin verdiği ağır hasarların ortadan kaldırılması için 11 ilde 11 ayrı master plan çalışması yürütülüyor. Türkiye'nin önde gelen mimarları ile beraber ortak bir çalışma yürütülmektedir.

TOKİ'nin yürüttüğü konut projelerinde, depremzedelerin ihtiyaçlarına uygun ve güvenli konutlar inşa edilmektedir. Konutların zemin artı 3 ile 4 katı geçmeyecek halde planlandığı ve 105 metrekare alana sahip 3+1 dairelerin yer aldığı açıklanıyor.

Ayrıca, bölgedeki köylerin tekrardan ayağa kaldırılması amacıyla farklı ihtiyaçlara göre tek katlı, verandalı ve yöresel mimariye uygun bir şekilde 5 farklı tip olarak tasarlandı. Konutların tüm planları ortalama brüt 122-127 metrekare, net olarak 102 ile 106 metrekare büyüklükte ve 3+1 şeklinde yapıldığı belirtildi. Hayvancılık yapan kişiler için köy evleri ahırlarla beraber inşa ediliyor ve 100 hanenin üzerindeki köylerde köy konağı ve cami veya cem evi planlaması yapılıyor. Projelerin Türkiye'nin önde gelen mimarlarıyla birlikte yürütülen master plan çalışmaları çerçevesinde hayata geçirildiği duyuruldu.