21 / 05 / 2024

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

TOKİ, 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin yapılarının 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, TOKİ'nin 2003'ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa ettiğine dikkat çekti. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında düzenlenen AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs salgınıyla başlayan, ardından savaşlarla katmerlenen ekonomik zorlukların, depremin omuzlarına bindirdiği yükle daha da ağırlaştığına dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zorluklara karşın asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliğiyle geldiklerinin ve geleceklerinin altını çizdi ve "Bugüne kadar 80 bine yakın konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 10-15 bin konutun teslimatını yaparak, yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine yükseltmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

TOKİ, 2003 ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, söz konusu açıklamasında 6 Şubat depremlerinin Türkiye açısından bir kırılma noktası olduğunu dile getirdi ve deprem öncesinde son 21 senede hazırlık bakımdan attıkları her olumlu adımın faydasını, çok net bir şekilde gördüklerine vurgu yaptı. 

Afet yönetiminin daha önce farklı kurumların uhdesinde olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu da özellikle afet anında ciddi koordinasyon sorunu olarak ortaya çıkıyordu. Söz konusu görevleri bir araya toplayarak 2009 yılında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığını yani AFAD'ı kurduk. Devletimizin ilgili tüm kurumlarını afet öncesi ve sonrası süreçlere dahil ederek, koordinasyon ve işbirliğini güçlendirdik. Bugün vatandaşlarımız AFAD'ı, UMKE'si, Kızılayı, polisi, jandarması, sosyal yardım uzmanıyla en sıkıntılı günlerinde devletini yanında görüyor" açıklamasında bulundu.

TOKİ, 2003 ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi yanında  TOKİ  aracılığıyla dayanıklı, modern, sağlam binalar inşa ettiklerine dikkat çekti. 

"2003 yılından bu yana TOKİ tarafından yapılan bina sayısı 1 milyon 351 bini aşıyor. Kentsel dönüşüm projeleriyle ülkenin dört bir yanında 3,3 milyon konutun inşasını tamamladık. Muhalefetin haksız eleştirilerine maruz kalan TOKİ binalarımız, 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla hamdolsun çıkmıştır" ifadelerini kullanan Erdoğan, 6 Şubat'ta yıkılan tüm binaların yüzde 90'ından çoğunun 1999 yılı öncesinin inşaat standartlarında yapılanlar olduğuna, tünel kalıp sistemlerinin ve sismik izolatörlerin ne kadar hayati öneme sahip olduğunun bir defa daha anlaşıldığına vurgu yaptı. 

Erdoğan, tabiatla uyumlu bir yapılaşma, şehirleşme ve yaşam tarzı yerine, tabiata ters bir anlayışla hareket edildiğinde bedel ödemenin kaçınılmaz duruma geldiğinin altını çizdi. 

TOKİ, 2003 ten bu yana 1 milyon 351 binden fazla bina inşa etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet öncesi yapılan 1 birim harcamanın, afet sonrası ortalama 15 birime karşılık geldiğinin akıllardan çıkarılmadan hareket edilmesinin şart olduğunu vurguladı ve "Nüfusunun yüzde 71'i deprem riski yüksek yerlerde yaşayan Türkiye'miz için kentsel dönüşüm çalışmaları tercihten öte zorunluluktur" dedi. 

Bilim adamlarının her gün deprem konusunda uyarılar yaptığına ve önceki hafta Tokat'ın 5,6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldığına da dikkat çeken Erdoğan, "Deprem İstanbul'umuz için bir beka meselesi durumuna gelmişken yani deprem gerçeği kendini sürekli hatırlatırken hiçbirimizin dönüşüm projelerini geri plana itme, önemsiz şekle getirme lüksü yoktur. Ülke ve millet meselesinin siyasi partisi olmaz. Afetlere hazırlık, bizim açımızdan siyaset üstü bir konudur. Açık söylüyorum, bizim tüm derdimiz insanımızı yaşatmaktır" diye konuştu. 

İmar affı geliyor! Kanun teklifi verildi!

Perakendecilerden kira mevzuatı güncellensin talebi!

Borsada bu hafta temettü ödeyecek şirketler! İşte 29 Nisan - Mayıs 2024  temettü listesi


Geri Dön