Toki

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 5 gün sonra sona eriyor! Sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri başvuruları 5 gün sonra sona eriyor. İşte TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru detayları...Geçtiğimiz haftalarda pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 arsa başvuruları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projeleri ile ilgili bir son dakika müjdesi vermiş ve TOKİ arsa projeleri için rakamın 1 milyona yükseltileceğini duyurmuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığından arsa almak isteyenlerin merakla beklediği TOKİ 2022 arsa başvuruları  5 gün sonra sona eriyor.

Geçtiğimiz haftalarda pek çok kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 arsa başvuruları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projeleri ile ilgili bir son dakika müjdesi vermiş ve TOKİ arsa projeleri için rakamın 1 milyona yükseltileceğini duyurmuştu.

Pek çok kişi tarafından sevinçle karşılanan TOKİ 2022 arsa başvuruları 5 gün sonra sona eriyor. TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek ve Ziraat Bankası Şubelerinden kabul edilecek.

Peki TOKİ 2022 arsa başvuruları nasıl gerçekleştirilecek? TOKİ 2022 arsa başvurusu yapmak için aranan şartlar neler? İşte TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru detayları...

TOKİ 2022 ARSA BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 2022 arsa satışları için başvurular 7 Kasım tarihinde son bulacak. 

TOKİ ARSA BAŞVURULARI 2022 İÇİN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

TOKİ'den taksitle arsa alabilmek için bazı şartlar aranıyor. İşte TOKİ arsa 2022 başvuruları için gerekli şartlar;

- T.C. vatandaşı olmak,
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- O belediyenin sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
- Eğer tahsis edilecek olan arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisindeyse Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içerisinde ikamet ediyor olmak ayrıca diğer Belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
- Arsalar için başvuru bedeli olarak 500 lira yatırılması
-Aylık gelirin 16 bin liranın altında olması.
-Arsa tahsis edilecek olan vatandaşların, kendisinin veya eşinin ya da ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerisinde konut yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması.
- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

TOKİ ARSA 2022 ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

1) Arsa tahsis tutarının 1/10'luk bölümü peşin geriye kalan tutar da 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz şekilde ödenecek.

a) Arsa tahsisi gerçekleştirildikten sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatının ödenmesi, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedeli geriye kalmış olan 9 taksitin 9 senede 9 eşit taksitle ödenmek üzere Toplu Konut İdaresini izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasını müteakiben arsa tahsisi de kesinleşmiş olur.

b) Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olarak belirlendi. Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 sene sonra başlamak üzere, taksitler aylık yada senelik eşit taksitler halinde ödenir Fakat sözleşme aşamasında aylık yada yıllık sözleşme tiplerinden yalnızca biri tercih edilebilir.