Toki

TOKİ 2022 Ucuz konut başvurularında son dakika! TOKİ 81 ile ucuz sosyal konut başvuruları ne zaman? Tarih belli oldu mu?

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları için geri sayım devam ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin detaylarını açıklayacak. Peki TOKİ uygulaması ne zaman başlıyor? İşte, 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları, tarihleri ve ev ücretleri ile ilgili merak edilen detaylar…Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin 240 ay süreceğini ve asgari ücretin ödeneceğini duyurdu

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları için geri sayım devam ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin detaylarını açıklayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Konutları ile ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin 240 ay süreceğini ve asgari ücretin ödeneceğini duyurdu. Peki TOKİ uygulaması ne zaman başlıyor? 

TOKİ BAŞVURUSU BAŞLIYOR MU? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  13 Eylül'de TOKİ adaylığının detaylarını açıklayacak. 
Bakan Kurum proje hakkında şunları söyledi:

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projelerine dair ayrıntılar merak ediliyor. Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir ücret olacağına vurgu yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi:

"Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" 

CUMHURBAŞKANI DÜN AÇIKLADI! 250 BİN YENİ KONUT İNŞAA EDİLECEK!

Konuyla ilgili önemli bir son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projeyle ilgili çok önemli detayları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Vatandaşımızı olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Sadece konut değil arsa da var. 250 bin konut ve 100 bin altyapılı konut arsası yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Genç yaşlı herkesin rahatlıkla ev alabilmesi için 5 gruba  ayrı kotalar sağlanacağı biliniyor. TOKİ'nin yeni konut projesi de son dönemde ev alanlarını sevindirecek gelişmelerden biri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesiyle ilgili son gelişmeleri vatandaşlarla paylaştı. Erdoğan yaptığı konuşmada, projede 250 bin konut alanı ve 100 bin daire bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesiyle alakalı "Vatandaşımızı olumlu etkileyeceğine inanıyoruz. Sadece konut değil arsa da var. 250 bin konut ve 100 bin altyapılı konut arsası yer alıyor" şeklinde konuştu.

Dolarda dananın kuyruğu 11 gün sonra kopacak! Analistler teker teker açıkladı! Hemen bakın, sabah dövizciye koşun!

Altının 4 ay sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Uyumadan bakın!

Akbank'ta deprem, inanılmaz kampanya şimdi başladı! Faizleri dibe çekti! 2 İş günü içinde... Görmeyen kalmasın!