27 / 04 / 2024

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı uygun fiyatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni projelerini peş peşe açıklıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır? TOKİ, 1+1, 2+1, ve 3+1 konut tipleri için nasıl başvuru yapılır?

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET ÜZERİNDEN TOKİ BAŞVURUSU 2024

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvurusu yapmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden şu adımları takip etmesi gerekiyor:

Öncelikle başvuru için e-devlet sistemine giriş yapılarak, arama bölümünden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilir. Konut Başvurusu seçimi yapılır ve açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunduktan sonra Devam et butonu tıklanır.

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Daha sonra açılmış olan sayfada eğer varsa mevcut başvurular görüntülenir. Yeni başvuru yapmak için de sağ üst bölümde bulunan Yeni Başvuru seçeneğine tıklanıp başvuru aşamasına geçilir.

Söz konusu başvurunun ilk adımında tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvurulmak istenen projenin seçimi yapılır ve sayfanın alt bölümünde yer alan `Devam et` butonuna tıklanır. Proje seçildikten sonra gelen adım konut tipi seçimidir. Burada konut tipi seçilir ve daha sonra işleme devam edilir.

Başvuruların 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası açılıyor. Söz konusu bu sayfadaki bilgileri kontrol ederek, bilgilendirme metnini dikkatlice okuduktan sonra alt bölümündeki `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenerek bir sonraki aşamaya geçilir.

4. aşama: `Başvuru Formu olarak belirtiliyor. Bu ekranda kişisel bilgiler, başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız biçimde olması gerekiyor.

5. aşama: Bu ekranda gerçekleştirilen başvuru henüz tamamlanmadı. Başvuruların tamamlanabilmesi için, doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapan kullanıcıya gösterilir. Formda bulunan verilerde eksik veya hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülerek düzeltilme yapmaları gerekiyor. Bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt bölümünde önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir.

6. aşama: Artık bu sayfa sizin başvurunuzu onaylayacağınız sayfadır. Bilgiler son defa kontrol edilir. Bilgiler kontrol edildikten sonra da alt tarafta başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlemi de tamamladıktan sonra TOKİ başvurunuz gerçekleştirilmiş olur.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Bankalarda Mart 2024 depremi! Akbank, Ziraat, ING, Halkbank arka arkaya açıkladı!

İBB Sultangazi projesinin temeli bugün atılıyor! 448 yeni konut geliyor!


Geri Dön