Toki

TOKİ 2+1 ve 3+1 konut taksitleri ne zaman başlayacak? Sosyal Konut peşinat ödeme tarihleri açıklandı mı?

TOKİ Sosyal Konut projesinin tüm detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. TOKİ 2+1, 3+1 konut fiyatları açıklandı. Aylık taksitler ve ödeme koşulları kamuoyu ile paylaşıldı. İşte detaylar...TOKİ 2+1, 3+1 konut fiyatları açıklandı

TOKİ Sosyal Konut Projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. TOKİ 2+1, 3+1 konut fiyatları açıklandı. Ödenecek aylık taksitler ve ödeme planları kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak TOKİ peşinat ödemeleri konusundaki kararsızlık hala devam ediyor.  

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak tanıtılan TOKİ Sosyal Konut Projesi, 81 ilde 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yerini kapsıyor. Projenin detayları kapsamında 2022 TOKİ ödeme planı, aylık taksit miktarları ve 2+1, 3+1 evlerin fiyatları açıklandı. Peki TOKİ peşinat ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ 2+1 ve 3+1 konut taksitleri hangi tarihte ödenecek? İşte tüm bu soruların yanıtı...

TOKİ SOSYAL KONUT PEŞİNAT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

TOKİ Sosyal Konut Projesi müjdesi, 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Hang ilde kaç adet TOKİ konutu yapılacağı, aylık taksitler ve ödeme planı belli oldu. Fakat peşinat ödemeleri konusundaki belirsizlik ucuz konut almak isteyenler tarafından araştırılıyor. TGRT'nin haberine göre; TOKİ peşinat ödemeleri hakkında ise farklı görüşler bulunuyor. O görüşler şu şekilde:

İlk görüş, TOKİ peşinatları, kura çıkarsa ev teslimatı gerçekleşirken başlıyor. Bu da ev yapımının 2 sene olduğu düşünüldüğünde minimum 24 ay sonra demek.

İkinci görüş, inşaat başladığı an peşinat alınır. Bu sebeple eğer kirada oturuyorsanız, hem kira ödemeye devam edersiniz hem 2 oda 1 salon için istenen 60 bin TL, 3+1 için istenen 85 bin liralık peşinatı ödersiniz.

Üçünçü görüş, öncelikle başvuru için 500 lira ödeme yapıyorsunuz, yazdığınız ev çıktığı zaman misal 650 bin liralık 2+1 çıktı diyelim (en az 2 sene sonra bu) 65.000 lira yüzde 10 önden yatırıyorsunuz. Daha sonra burdan kalan 585.000 lira 240 taksite bölünüyor her 6 ayda bir memur maaş zammı endeksli artıyor.

Dördüncü görüş, TOKİ inşaatı yılbaşından sonra başlar. Tokide peşinat ve sözleşmeler projelerin yüzde 30'u bitiğinde imzalanır ve peşinat ozaman alınır. Varsayım yaparsak ocak ayında başlayan bir proje 3 ay sonra yüzde 30'nu tamamladıysa peşina alınır ve taksit ödemeleri başlar. Yılda 2 kez 6 aylık memur maaş oranı kapsamında zam görürler.

Söz konusu görüşlerin hangisi doğru, hangisi yanlış henüz bilinmiyor. Konu hakkında TOKİ Başkanlığı'ndan resmi bir bilgi henüz gelmedi. Fakat ağırlıklı olarak söylenen inşaat başlarken TOKİ peşinat ödemelerinin yapılması gerektiği. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi gelmesi halinde güncellenecektir.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

TOKİ, Türkiye genelinde totalde 250 bin adet konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yeri satışı yapacak. Konut satışları için 2+1 ve 3+1 konutların aylık taksitleri açıklandı. Bu kapsamda TOKİ sosyal konut projesi 608 bin liralık 2+1 evlerin aylık taksit miktarı 2 bin 280 TL olacak ve 240 ay vade ile ödenecek.

TOKİ 3+1 sosyal konut 850 bin TL'lik fiyat üzerinden aylık 3187 lira aylık taksitlerle ödenecek. TOKİ peşinatları 3+1 için 85 bin TL, 2+1 için ise de 60 bin lira olarak belirlendi. 

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

A101 15 Eylül Perşembe kataloğu 2022! Bu hafta A101'de neler indirimde? İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi...