07 / 07 / 2024

TOKİ 23 ilde 186 arsa satacak!

TOKİ 23 ilde 186 arsa satacak!

Toplu Konut İdaresi 23 ilde 186 arsayı satışa çıkardı



Toplu Konut İdaresi TOKİ, Eskidji aracığıyla 23 ildeki toplam 186 arsasını satışa çıkardı. Toplu konut İdaresi TOKİ, Eskidji aracığıyla 23 ildeki toplam 186 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkan arsalar KDV'siz ve yüzde 30'a varan indirimlere sahip. Arsaların satışı açık artırma yoluyla 8 Haziran 2010 tarihinde saat 15.00'te İstanbul Yenibosna,  Ankara   TOKİ  Salonu, Gaziantep Eskidji Bölge Ortaklığı ve  Adana  Mavi Sürmeli Otel'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'nin arsa satışına çıktığı iller arasında Gaziantep, Batman, Kocaeli, Elazığ, Ankara, Bursa, Antalya, Gümüşhane, İzmir, İstanbul, Balıkesir, Erzincan, Eskişehir, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Şırnak, Tekirdağ ve Tokat bulunuyor.

Satıya çıkan arsaların arasında imar planlarına konut, rekreasyon, eğitim, özel kreş, kamyon garajı, ticaret, toplu konut, sağlık, turizm, eğlence, kentsel servis alanı olarak işlenen arsalar bulunuyor.

Satışa çıkan arsaların en küçüğü Kocaeli Gebze'de 50 metrekare büyüklüğündeki 3 konut arsası oldu. TOKİ bu arsa için 6 bin 577 TL'den başlayan tahmini bedeller istedi.

TOKİ'nin satışa çıkardığı arsalar arasında en büyüğü Eskişehir'deki 53 bin 305 metrekare büyüklükteki arsa oldu. Ticaret alanı imarı olan arsa için 25 milyon 852 bin 998 TL tahmini bedel ile tayin edildi.

Eskidji'nin İstanbul'da satışa sunduğu taşınmazlar içinde Esenler, Küçükçekmece ve Tuzla'dan da arsalar bulunuyor. Esenlerde 20 bin 895 metrekare büyüklükteki sağlık alanı imarlı arsa için 17 milyon 312 bin TL tahmin bedel istenirken Küçükçekmece'deki bin 470 metrekare büyüklükteki ticaret arsası için bir milyon 462 bin 214 TL, Tuzla'daki bin 172 metrekare büyüklükteki ticaret arsası için 385 bin 967 TL tahmini bedel istendi. İstanbul'dan satışa çıkan Tuzla'daki 3 bin 223 ve 5 bin 321 metrekare büyüklükteki konut arsaları içinde 707 bin 671 TL tahmini bedel tayin edildi.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın...

Detaylı bilgi için tıklayın...

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

--

TOKİ, 186 adet arsayı satışa çıkardı!

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, bir önceki satışa göre arsa fiyatlarında yüzde 30'a varan indirimler yaptı. İdare, yüzde 25 peşinat ödeyen yatırımcılara 60 ay vadeli ödeme kolaylığı sundu. TOKİ, yatırımcıların aldıkları arsayı öderken zorlanmamaları için vadeli satışlarda banka faiz oranları yerine, 6 aylık dönemler halinde Üretici Fiyat Endeksine (ÜFE) göre vade farkı uygulayacak.

Ankara Bilkent'te merkez binasında, 8 Haziran Salı günü yapılacak açık artırmaya katılmak isteyen yatırımcılar, İstanbul, Adana ve Gaziantep'ten de video konferans sistemiyle teklif verebilecek. Aralarında Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Elazığ'da bulunan kıymetli arsaların da yer aldığı satış sonucunda arsa alacak yatırımcılardan ayrıca KDV alınmayacak. Yatırımcıların arsayı alırken de öderken de zorlanmamaları için değişik ödeme seçenekleri sunan TOKİ, aldığı arsa bedelinin yüzde 12'sini peşin ödeyenlere bile vadeli satış imkanı sunuyor.

Satışa sunulan arsaların nasıl değerlendirileceği TOKİ tarafından yapılan çalışmalar ve bölgenin imar durumuna göre belirlendi. İhaleye katılan yatırımcılar, aldıkları arsayı imar durumuna göre; konut alanı, ticaret merkezi, okul, rekreasyon alanı, spor tesisi, kreş, hastane, bölgesel ticaret merkezi, hal alanı, sanayi bölgesi, dini tesis, dinlenme ve park alanı, turizm ve eğlence alanı ile kamyon garajı olarak değerlendirebilecek.

Eskidji Müzayedecilik firması tarafından yapılacak açık artırma sonucunda; Ankara'da 48, Gaziantep'te 26, Eskişehir'de 24, İzmir'de 20, Kocaeli'de 12, Muğla ve Konya'da 7'şer, Antalya'da 6, İstanbul'da 5, Tekirdağ ve Balıkesir'de 4'er, Batman ve Şırnak'ta 3'er, Manisa, Kahramanmaraş, Bursa'da 2'şer, Osmaniye, Erzincan, Mersin, Sakarya, Tokat, Gümüşhane 1 ve Elazığ'da birer arsanın satışı gerçekleştirilecek.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ, taksitle arazi satacak 
 
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, elindeki 186 parça arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. 
 
Bir önceki satışa göre arsa fiyatlarında yüzde 30'a varan indirimler yapan İdare, yüzde 25 peşinat ödeyen yatırımcılara 60 ay vadeli ödeme kolaylığı sunuyor. Yatırımcıların aldıkları arsayı öderken zorlanmamaları için vadeli satışlarda banka faiz oranları yerine, 6 aylık dönemler halinde Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre vade farkı uygulanacak. 8 Haziran'da yapılacak açık artırmaya katılmak isteyen yatırımcılar, İstanbul, Adana ve Gaziantep'ten de video konferans sistemiyle teklif verebilecek.
Zaman


Geri Dön