06 / 05 / 2024

TOKİ, 23 şžubat'ta kentsel dönüşüm projelerini anlatacak!

TOKİ, 23 şžubat'ta kentsel dönüşüm projelerini anlatacak!

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi ve çarpık kentleşmenin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda TOKİ, Türkiye 'de 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı



Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi ve çarpık kentleşmenin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda TOKİ, Türkiye 'de 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı; bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 4 milyar TL harcama yaptı.

Kentsel dönüşüm, barınma sorununun yanı sıra deprem kuşağında yer alan ülkemiz için vazgeçilmez bir olgu haline geldi. TOKİ, 4 –5 Mart 2011 tarihlerinde düzenleyeceği Konut Kurultayı 'nda dünyada kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren 13 kentsel dönüşüm otoritesini İstanbul 'da bir araya getirerek Türkiye 'de doğal afetlerin, özellikle depremin tehdit etmediği, insanların endişesiz bir yaşam sürdürecekleri, eko sisteme uygun ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayan konutlara nasıl ulaşılacağını masaya yatıracak. Kurultay 'daki ana başlıklardan biri de yoksullukla mücadelede kentsel dönüşümün rolü ve konut stratejileri olacak.
 
TOKİ, 23 şžubat 2011 tarihinde düzenleyeceği basın toplantısında Konut Kurultayı ile ilgili detayların yanı sıra bugüne kadar gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarını ve önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projelerini anlatmak için siz basın mensupları ile bir araya gelmeyi arzu ediyor.  
 
Yer : çırağan Palace Kempinski – Mabeyn Salonu
Tarih : 23 şžubat 2011 çarşamba
Saat : 09.30 Kahvaltı
10.00 Toplantı Başlangıcı


Geri Dön