Toki

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

TOKİ, 25 Ekim’de atılacak olan temel atma töreni gündemden düşmüyor. Peki TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak? İşte detaylar!25 Ekim Salı günü Ankara'nın Sincan ilçesinde başlayacak olan sosyal konut projesinin temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 ille aynı anda canlı bağlantı kurup 5 bin 615 konutun temelini atacak

TOKİ 25 EKİM TEMEL ATMA TÖRENİ SAAT KAÇTA YAPILACAK?

TOKİ temel atma töreni büyük bir merakla bekleniyor. 25 Ekim Salı günü Ankara'nın Sincan ilçesinde başlayacak olan sosyal konut projesinin temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 ille aynı anda canlı bağlantı kurup 5 bin 615 konutun temelini atacak.

Peki TOKİ 25 Ekim’de temel atma töreni hangi illerde olacak?

17 İLLE EŞZAMANLI OLARAK TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK!

Sabah'ta yer alan haberde, 500 bin konutta ilk temel atma töreni 25 Ekim Salı günü Ankara'nın Sincan ilçesindeki Lale Meydanı'nda yapılacak. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 ille eşzamanlı olarak canlı yayın bağlantı kurup temel atma törenlerini gerçekleştirecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımız ile 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi 17 ilde 5 bin 615 konutun ilk temelleri atılacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "İlk Evim İlk İşyerim" projesinin 25 Ekim tarihinde Ankara Sincan'daki ilk temel atma törenine vatandaşları davet etti. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tüm hemşerilerimizi başkentimize bekliyoruz. Bu heyecanı hep birlikte yaşayalım" şeklinde paylaşımda bulundu.

TOKİ TEMEL ATMA TÖRENİ HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada hangi ilde ne kadar konutun temelinin atılacağına dair şu bilgiler paylaşıldı. "Ankara'da 2 bin 171 konut, Afyonkarahisar'da 364 konut, Diyarbakır'da 158 konut, Uşak'ta 158, Erzurum'da 158, Muğla'da 154, Yozgat'ta 141, Manisa'da 78, Amasya'da 87, Zonguldak'ta 595, Kırşehir'de 458, Kahramanmaraş'ta 210, Aydın'da 265 konut, Bolu'da 206, Konya'da 206, Tunceli'de 118 ve Elazığ'da 88 konutun temeli atılacak."

900 MİLYARLIK DEV YATIRIM

Açıklamada halihazırda 900 milyar liralık dev bir yatırım olan "İlk Evim İlk İşyerim" projesinin büyük etkisi ile 450'den fazla alt sektörü harekete geçirecek olması nedeni ile ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını da hızlandıracağı belirtildi. Projenin 2 trilyon liradan fazla bir ekonomik hareketliliği sağlayacağı öngörüldüğü belirtilen açıklamada, en az 200 bin yeni istihdam katkısı sağlamasının beklendiği yinelendi.

Bunun yanında tüm bunların yanında proje sosyal konutları ve güvenli işyerlerinin bir deprem ülkesi olan Türkiye'nin kentsel dönüşüm konusunda da öncü bir vazife üstleneceği ifade edildi.

Yaşlılar kaç yaşına kadar mal satabilir?

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

TOGG’un yüzde kaçı devletin? TOGG fiyatı ne kadar?