Toki

TOKİ 25 indirim kampanyası için son gün bugün! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının başlatmış olduğu yüzde 25 indirim kampanyası için son gün bugün...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim yapılıyor

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25'lik indirim müjdesi vermişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim yapılıyor.

TOKİ'YE BORCU OLANLAR DİKKAT

Pek çok kişinin yüzünü güldüren indirim kampanyası ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da faydalanacak. Söz konusu borçlarının tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyelerinin yüzde 25’inden az olmamak kaydıyla yapacakları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanacak.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının bugün mesai bitimine kadar ilgili bankaya başvurularını yapması gerekiyor.

Ayrıca alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikli olarak borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yatırmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da olmaması gerekiyor.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 

TOKİ'ye borcu olan pek çok kişinin merakla beklediği bu indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini gerçekleştirmiş olması gerekiyor.

Merakla beklenen TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanıyor. Ayrıca yine verilen detaylara göre, TOKİ'ye ödenmesi gereken taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları da söz konusu bu indirim kampanyasından yararlanamıyor.

Yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabiliyor. 

TOKİ'nin İstanbul'daki 665 konutluk yeni projesi yarın ihaleye çıkıyor!

TOKİ Rize 2023 projesi için resmen beklenen tarih geldi! 

TOKİ Afyon 2023 projeleri yarın ihaleye çıkıyor! Tek bir ilçeye tam 216 yeni konut geliyor!