03 / 05 / 2024

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 



Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in de aralarında yer aldığı toplamda 33 şehirdeki 391 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa çıkardı.

AÇIK ARTIRMA 8-9 MAYIS'TA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre muhammen bedeli 16.466.270.038 Türk Lirası olan yaklaşık 2.252.506 metrekare büyüklüğündeki; İstanbul, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Çorum, İzmir,  Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Şanlıurfa, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Elazığ, Niğde, Hatay, Karabük, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Muğla, Sakarya, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, Kocaeli, Uşak ve Yalova’da bulunan toplamda 391 arsa, açık artırmayla satılacak.

Yeni bir arsa sahibi olmak isteyen yatırımcılar tarafından merakla beklenen açık artırma, 8 Mayıs 2024 Çarşamba ve 9 Mayıs 2024 Perşembe günleri 10:30 saatlerinde iki ayrı oturum olarak gerçekleştirilecek.

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Söz konusu bu oturumlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Hizmet Binası ve Holiday Inn Otel ve Konferans Salonu’nda yapılacak. Ayrıca arsalar için internet üzerinden de "wwwemlakmuzayedecomtr" adresinden teklif verilebilecek.

YÜZDE 25 PEŞİNAT 48 AY VADE İLE KDV'DEN MUAF ARSALAR


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından verilen detaylara göre alıcılar, konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı alanları niteliğinde olan arsaları hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vade ile alabiliyor. Ayrıca söz konusu arsalar KDV’den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Satışa çıkarılan arsalar ile ilgili olarak daha detaylı bilgiye “wwwtokigovtr” ile “wwwemlakmuzayedecomtr” internet adresinden ve 0 212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

Milli Emlak'tan 3 şehirde 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisi: Yüzde 25 sınırı sona ermeli!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnâmesinde buna dikkat!


Geri Dön