05 / 05 / 2024

TOKİ 4 ayda 21 bin 145 konut sattı!

TOKİ 4 ayda 21 bin 145 konut sattı!

Konut faizlerini yüzde 0.98’e düşüren TOKİ, bu yılın ilk 4 ayında büyük satış ivmesi kaydetti. İstanbul’da Silivri’de yeni konutlar inşa edeceklerini dile getirenTOKİ Başkanı Turan “Dar ve orta gelirliyi ev sahibi yapacağız” dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yılın ilk dört ayında büyük bir satış başarısına ulaşarak 21 bin 145 konut satışı gerçekleştirdi. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, bankaların konut kredileri faizlerinde indirime gitmesinin olumlu bir katkı yaptığını dile getirerek “İdare olarak bizde yüzde 20 indirim kampanyamızdan ilgili bankalardan kredi çekip yararlanmak isteyen vatandaşlarımız için faizleri yüzde 0,98’e indirdik. Bunu da 24 Nisan’da başlattık. 2018 yılı içerisinde inşasını tamamladığımız konutlarımızı önümüzdeki aylarda satışa sunacağız” dedi.

 

SİLİVRİ’DEN TUZLA’YA DEV KONUT HAMLESİ


TOKİ, Silivri’de iki etap halinde bin 356 konutun yapımına başladı. Konutlarda ahşap görünümlü kaplamalar, zemin kat seviyesinde taş kaplamalara yer veriliyor. Birinci etapta 598, ikinci etapta ise 758 konut yapılıyor. Birinci etap konutların 488’i 2 oda 1 salon ve 110’u 3 oda 1 salon planında, ikinci etap konutların 446’sı 2 oda 1 salon ve 312’si  3 oda 1 salon planında. Proje kapsamında ayrıca 24 dükkân, okul, cami ve sosyal donatılar da yer alıyor. TOKİ’nin İstanbul’da hızla konut üretmeye devam ettiğini belirten Turan, “Geçtiğimiz yıl Kayaşehir’de bin 892 konutun satışını yaptık. Bu yılın nisan ayında ise 605 konutumuzun satışını yaptık. Bunların teslimlerini de gerçekleştirdik. Sekiz ve dokuzuncu aylarda Silivri bölgesinde de dar gelirli vatandaşlarımız için inşa edilen bin 356 konutun satışını yapmış olacağız. Sonrasında ise Tuzla’da yeni projelerimiz devreye girecek. Oraya da sosyal konut yapacağız” diye konuştu.

‘TOKİPARK’ geliyor

TOKİPARK adıyla şehir parkları inşa ettiklerini de sözlerine ekleyen TOKİ Başkanı Turan, TOKİPARK Kayaşehir’in hayata geçtiğini belirterek “Yaklaşık 1,5 milyon m2 alanda bitki ve peyzajı ile şehre yeni bir soluk getirecek” dedi. Turan Ataköy Sahili’ndeki Baruthane arazisinin imar planını iptal eden TOKİ, sahil bölgesini TOKİPARK Ataköy projesiyle halka açacaklarını anlatarak “Arazi üzerinde inşaat yapılsaydı devlet milyarlar kazanacaktı. Ama burada bir irade gösterildi. Bu bir zihniyet değişiminin yansımadır” dedi. Turan Pendik ve Beşiktaş’ta da TOKİPARk açacaklarını ifade etti.


Geri Dön